25 rezultatų ieškant "naudoti"

Dvigubos širdys

Atšildykite ir iškočiokite tešlą. Išpjaukite 30 širdžių. Pusę širdžių patepkite baltymu ir apibarstykite Demerara cukrumi. Visas širdis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 4 minutes kepkite orkaitės viduryje 225°C. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.Sumaišykite į..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų bokšteliai

Nuvalius svogūnus, nupjauti viršūnes. Taip paruoštus svogūnus pavirinti grietinėje, po to juos suskirstyti į vis mažėjančius svogūnėlius. Į mėsą įdėti smulkiai pjaustyto svogūno , įmušti kiaušinį, prieskonius, druskos ir sumaišyti. Keptuvėje svieste pakepinti mėsos masę. P..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sviestas

Sviestą išsukti iki purumo. Grybus patroškinti savo sultyse, kol grybai nusausės. Įdėti sutrintus svogūnus ir išmaišyti. Gautą masę dėti į sviestą ir išmaišyti. Sviestą tinka naudoti su sumuštiniais su kumpiu ar kitais patiekalais. Tinka puošti agurkų griežinėliais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybių mišrainė

Didesnius pievagrybius supjaustyti, mažesnius perpjausti pusiau arba palikti nepjaustytus. Grybus ištroškinti įdėjus 1 šaukštą alyvų aliejaus, ir ataušinti. Pomidorus ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grybais. Iš likusio aliejaus, sulčių, išsiskyrusių troškinant gryb..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Kuskusas su glazūruotais baklažanais

Aliejus pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čilis. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Užpilamas sirupas, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, van..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTOS CUKINIJOS

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam minkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. Mes j..

Recepto vertinimas: 3

MARINUOTOS SLYVOS

Slyvas nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir sudėti į stiklainius. Actą sumaišyti su vandeniu, įberti cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinti ir atšaldyti. Slyvas užpilti marinatu, uždengti, kaitinti 20-25min. Vietoj acto galima naudoti sausą vyną. ..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ KOMPOTAS SU ERŠKĖTROŽĖMIS

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių g..

Recepto vertinimas: 0

CUKINIJOS MIŠRAINĖ GARNYRUI

Papriką supjaustyti kubeliais, šparagines pupeles gabaliukais, supilti pomidorų padažą, sudėti cukrų, druską ir 20 min. patroškinti su aliejumi. Cukiniją nulupti ir supjaustyti kubeliais ir sudėjus į kitas daržoves dar 10 min. troškinti. Supilti actą, patroškinti dar 15 min., dėti..

Recepto vertinimas: 4

Burgundiškoji jautiena su grybais

Supjaustytą nedideliais gabaliukais mėsą apkepinti kiaulių taukuose (tam naudoti puodą su storu dugnu), tuomet įdėti svogūnų galvas (jei smulkios - nepjaustyti, jei stambesnės - padalinti į keturias dalis). Kai jos suminkštės, įberti miltus. Kai šie pagels, įdėti sutrintą česnak..

Recepto vertinimas: 0

Natūralios midijos

Naudoti tik sandarias midijas. Jas nuvalyti, keletą kartų keičiant vandenį išplauti ir palikti sietelyje, kad nutekėtų vanduo. Tuomet jas virti nedideliame kiekyje vandens, sudėti petražoles, pipirus, morkas, svogūnus, čiobrelį, lauro lapelį ir gabaliuką sviesto. Kai midijos pradės ..

Recepto vertinimas: 0

Meduolis

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Svietą, cukrų ir medų ištirpinti. Supilti į miltus, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius, razinas. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistensijos. kepam apie 45 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis "Čigonas"

Trynius sudėti į dubenį ir užpylus 3 šaukštais šilto vandens elektriniu maišytuvu plakti. paskui po truputį pilti cukrų ir plakti, kol masėje nesijaus cukraus.Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Į išsuktą kiaušinių masę po truputį berti miltus ir išmaiš..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet..

Recepto vertinimas: 4

Vynuogių desertas

Į keptuvę sudedame sviestą ir vynuoges, įpilame citrinų sulčių, įberiame cukraus. nustatome mažą kaitrą ir kepame apie 3 minutes nuolat maišydami. Įpilame vaisių likerio ir gerai sumaišome. Desertą tiekiame karštą arba šaltą. Tiekiame su citrinu šerbetu, vaisiniu jogurtu ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių ir bruknių pyragas su cinamonu

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Nulupti kriaušes, išimti sėklalizdžius ir jas supjaustyti mažais kubeliais. Perrinkti bruknes. Sviestą arba margariną išplakti su cukrumi, cinamonu bei gvazdikėliais. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Juos..

Recepto vertinimas: 4

Avižiniai sausainiai su datulėmis (Jūratės) (foto)

Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišant tešlą įmušti kiaušinius. Kai cukrus bus ištirpęs, ir tešla bus vienalytė, įberti maltus avižinius dribsnius, sumaišytus su kepimo milteliais, tada avižinius dribsnius. Pjaustytas datules galima įmaišyti į tešlą arba trup..

Recepto vertinimas: 3

BIRŪS BLYNELIAI

Ryzius isvirti ir isberus i dubeni atvesinti. Po to supilti alieju ir ismaisyti. Imusti abu kiausinius, sudeti prieskonius ir gerai isplakti. Keptuveje ikaitinti alieju. Aliejaus pilti, kad butu ~3 mm sluoksnis, matuojant nuo keptuves dugno. Toliai kepti kaip paprastus blynelius, tik patarciau naudo..

Recepto vertinimas: 0

MARCIPANAI

Migdolus keletui minuciu panardinti i karsta vandeni, nulupti luobeles ir isdziovinti. Tada migdolus sutrinti migdolu trintuveje arba kelis kartus permalti mesmale, kad gautusi kuo vientisesne mase. Kai migdolus sutriname reikia sumaisyti su cukraus pudra,karciuju migdolu esencija ir vandeniu. Mase ..

Recepto vertinimas: 4

''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲ

Nasturtu seklas kruopsciai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandeni pasudyti, suberti seklas ir virti 10-12 min. Isvirusias nasturtu seklas nuvarvinti ir sudeti i nedidelius stiklainiukus (iki puses). Acta uzvirinti su 1,5 stiklines vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti van..

Recepto vertinimas: 4

ROŽIŲ VANDUO

Roziu ziedlapius (ne dziovintus) uzpilti degtine ir sandariai uzdaryti. Taip laikyti, kol degtine pakeis spalva (gintarine), o ziedlapiai darysis permatomi. Tada perkosti ir i gauta skysti supilti cukru. Ismaisyti. Naudoti kaip prieskoni nurodytuose receptuose...

Recepto vertinimas: 2

Kalakutienos apkepas su šviežiais makaronais

Kalakutieną supjaustom kubeliais ir pamarinuojam. Marinatą galima rinktis pagal skonį (aš marinuoju su majonezu, citrinos sultimis, įvairias prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis). Marinuoti mažiausiai 2 val. Šviežius makaronus išvirti pagal instrukciją. Kalakutieną pakepti kol ji b..

Recepto vertinimas: 5

Paprasta Pica

Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis, įpilti vandens tiek,kad tešla būtų tąsi ir neitin standi. Palikti tešlą valandai. Iškilusią masę minkyti [galima vis įdėti miltų,kad neliptų prie rankų ir paviršių]. Iškočioti iki norimo storumo [rekomenduoju plonesnį padą]. Sumaišyti ..

Recepto vertinimas: 4

Pomidorų sriuba

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame. Supjaustome kubeliais. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir beriame į įkaitintą aliejų, tada suberiame pomidorus ir supilame pomidorų padažą (galima ir aštrų). Pamaišant troškiname ant silpnos ugnies. Dar galima pabarstyti drusk..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: naudoti