Viščiukas tanduri greituoju būdu
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
2 asmenims reikės
1.500gr vištos galūnių (šlauneles, blauzdeles, sparneliai - kas ką mėgstat).2.1 citrina nedidele.
3.125ml natūralaus jogurto.
4.4 skilteles česnako. išspaustos
5.2 šaukšteliai su kaupu tanduri pastos. aš naudoju Ashoka firmos
beje, mėgstantis aštriai deda 4 šaukštelius.
Žiupsnelis druskos.
Ghi patepimui.
Svogūno galva pjaustyta žiedeliais ir kalendros ar petražolės lapeliai
garnyrui
Gaminimas:
Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite 
 (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). 
 Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki 
 vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasidėtų 
 seilėtekis ir jie pradėtų trintis jums aplink kojas kaip katinai aplink 
 melžėja su pieno bidonu. Šiuo, jei taip galima išsireikšti, marinatu 
 įtrinkite vištos galūnes ir padekite i šaldytuvą 5-6 valandom. 
 Išimkite iš šaldytuvo kažkur valanda prieš kepimą. ne mažiau. Atidenkite 
 dubenį su užmarinuota vištiena ir duokite pauostyti namiškiams, kad jiems 
 atsinaujintu seilėtekis. Marinatu aptekusius vištos gabaliukus maukite ant 
 iešmo ir kiškite į 250C orkaitę arba ant žarijų. Kepkite 10min. tada, pagal 
 idėją, turėtų nusausti marinatas. tuomet patepkite lydintu ghi. dar pakepkite 
 žemesnėje temperatūroje, kol galutinai iškeps (dar ~10min), patepkite lydintu 
 ghi, dėkit į lėkštes, apdėliokite svogūno žiedeliais, apibarstykite 
 kalendros ar petražolės lapeliais ir patiekite su lapinių daržovių arba 
 jogurtinėmis salotomis 
Receptas parašė Martynas
 Paaišikinimai : [netaisytas tekstas] 
 GHi - lydytas sviestas 
 Indijoje yra toks specifinis produktas su labai egzotisku pavadinimu - Ghi. 
 Tai lydytas sviestas. Toks perdirbtas sviestas - Ghi - tinka bet kokiu patiekalu 
 gaminimui - ir kepiniams, ir troskiniams.  
 Kaip ji pasigaminti: Sviesta geriausiai rinktis be priemaisu ir be 
 aliejaus. Labiausiai rekomenduojamas “Bociu” sviesta - jis yra gryniausias. 
 Kaitinti sviesta ant mazos ugnies apie l val., retsykiais pamaisant. Sviestui verdant, 
 jame esantys baltymai pamazu atsiskirs nuo riebalu, o esantis jame vanduo isgaruos. 
 Baltymai is pradziu plauks virsuje, o paskui nuses ant dugno. Kai sviestas pasidarys 
 skaidrus ir matysis indo dugnas, perkosti per smulkiausia sieteli ar daug kartu sulankstyta 
 marle arba tiesiog nupilti su samciu nuo puodo virsaus, tokiu budu atskiriant riebalus nuo baltymu. 
 Lydytame svieste nebelieka cholesterolio. Ghi nebereikia laikyti saldytuve - jis kuo 
 puikiausiai gali stoveti aukstesneje temperaturoje ir nesugesti. Indijoje manoma, kad kuo 
 ilgiau Ghi yra laikomas, tuo turi daugiau gydomuju savybiu. 
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!
 Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/receptas/visciukas-tanduri-greituoju-budu
    Nuoroda į receptą: 
        https://www.geri-receptai.lt/receptas/visciukas-tanduri-greituoju-budu