25 rezultatų ieškant "geriausiai"

Obuolių gira

Obuolius nuplauti, supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti į indą (geriausiai į emaliuotą), užpilti šaltu vandeniu ir užvirti. Puodą nukaisti ir palaikyti 2-3 valandas, kol pritrauks. Nuovirą perkošti (geriausiai per marlę), sudėti cukrų ir medų, mieles, cinamoną, uždengti (rankš..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Skruzdėlynas

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Keptas karpis

Žuvį išvalykite, supjaustykite gabalais, apvoliokite miltuose ir kepkite gerai įkaitintame, mažame riebalų kiekyje. Žuvį patiekite užpylę sviestu, su daržovių priedu. Priedui geriausiai tinka keptos bulvės, ar biri grikių košė. Jei naudosite grikių košę, ją patiekdami apibarstyk..

Recepto vertinimas: 1

Burokėlių salotos su riešutais

Burokėlius perpjauti pusiau ir išimti vidų. Supjaustytus svogūnus ir išimtą bei susmulkintą buroko masę dubenėlyje sumaišyti su aliejum ir sudėti į išskobtą buroko puselę. Apšlakstyti citrinos sultimis bei kapotais riešutais. ..

Recepto vertinimas: 0

Želė skanumėlis

Paprastą želatiną (2 šaukštus) užpilkite 300 ml vandens ir palikite valandai išbrinkti. Tuo metu pasirinktą spalvotą želė suberkite į atskirus indelius ir pagal instrukciją užpilkite vandeniu. Papildomai įberkite po 1-2 šaukštus cukraus. Tuomet indelius pašildykite ant ugnies ar m..

Recepto vertinimas: 2

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Purus kiškienos arba triušienos apkepas

Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 - 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prie..

Recepto vertinimas: 0

Aliejinis ančiuvių užpilas salotoms

40g išdarytų ančiuvių arba be odos sūdytų kilkučių, 20g kietai virtų kiaušinių trynių, 10g preseliu išspaustų česnakų, 6g druskos, 1 g maltų juodųjų pipirų sutrinkite į tyrę ir paskui išmaišykite su 320g alyvų aliejumi ir 60g obuolių actu. Supilkite į užsukamu dangteliu ..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgštis alyų aliejaus užpilas salotoms

320g alyvų aliejaus suplakite su 50g balzamiko, 50g dirbtinio medaus, 10g druskos, 18g preseliu išspausto česnako, 2g maltų saldžiųjų raudonų paprikų, 0,5g maltų aitriųjų paprikų. Supilkite į užsukamu dangteliu butelį, geriausiai su plačiu kakleliu nuo sulčių, metaliniame dangtel..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, ..

Recepto vertinimas: 0

"JAUNYSTĖ"

Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis ..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu kilkių užpilu

Į lėkštę kalvele sudėkite 100g parduotuvėje pirktų salotų mišinio (man geriausiai tinka ,,Salpronės" aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix'as). Ant viršaus užberkite 30g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytais ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas su apelsinų šerbetu

Pyrago gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 170° temperatūros. Karšto vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą, įmaisykite šokolado skonio cukraus miltelius ir sviestą. Sudėkite kiaušinių trynius ir plakite, kol masė sutirštės. Nuėmę nuo ugnies gautą masę maišykite tol, kol ..

Recepto vertinimas: 4

Balto šokolado tortas

Puodelyje išlydikite riebalus ir ataušinkite. Migdolus išmaišykite su dviem kiaušiniais. Persijokite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Į migdolų-kiaušinių masę suberkite cukrų, miltus ir druską. Tešlą stipriai plakite (geriausiai mikseriu) apie 5 minutes. Likusius keturis kiaušin..

Recepto vertinimas: 3

GRIETINĖLĖJE TROŠKINTOS BULVĖS

Isvalytas bulves supjaustyti griezineliais ir sudeti i inda, kuriame troskinsite (geriausiai i molini). Pasudyti, papipirinti ir uzpilti grietinele ir uzdengti dangciu. Inda istatyti i ikaitinta orkaite ir troskinti kol bulves bus minkstos. Kai bulves prades minksteti inda istraukti ir bulves apiba..

Recepto vertinimas: 0

MAKARONAI SU SOJOS FARŠU

Uzpilti sojos farsa verdanciu vandeniu ir pora minuciu pavirtinti ant mazos ugnies. Tuo tarpu virti makaronus. Isbrinkusi farsa nusunkti ir sudeti i keptuve, kurioje jau turetu buti ikaites aliejus. Sojos farsas labai sugeria riebalus, todel aliejaus vis reikes pripilti. Sudeti i farsa prieskonius i..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS PADAŽAS II

Varske gerai issukti (geriausia mikseriu) su kefyru arba pienu, pasudyti, ipilti citrinos sulciu, paskaninkti cukrumi ir gerai ismaisyti. Sis padazas geriausiai tinka prie lapiniu salotu, poru, cikorijos, svogunu, agurku, ridikeliu ir kitu darzoviu...

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS GAIVIOSIOS SALOTOS

Slaunele supjaustome juostelemis, taip pat pjaustome ir suri. Pekino kopusta pjaustome stambesniais kvadrateliais, o pora supjaustome smulkiau. Dedame ananasu gabaliukus, geriausiai tinkantis majonezas "Daumantu" neriebus, viska ismaisome. Galima ideti truputi druskos.Viska ismaisome. (Laimute)..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių sultys

Uogas paruosti kaip kompotui. Geriausiai sultis gaminti sulciapuodyje. Supiltas uogas apibarstyti cukrumi, kad geriau issiskirtu sultys. Pripildytus sulciu butelius tuoj pat sandariai uzkimsti ir atvesinti. Sultis laikyti tamsioje, vesioje ir sausoje patalpoje...

Recepto vertinimas: 1

Sedulų ir obuolių uogienė

Paruostus obuolius nulupti, isimti seklaiizdzius, supjaustyti i 6 skilteles, sumesti i cukraus sirupa ir virti ant silpnos ugnies, kol isvirs.Is stambiu prinokusiu sedulu isimti kauliukus ir atskirai virti cukraus sirupe. Praejus 10 min. nuo sirupo su sedulomis uzvirimo, ipilti sirupa su virtais obu..

Recepto vertinimas: 1

ŽUVIES SALOTOS

Citrinos zievele sutarkuoti ir isspausti citrinos sultys. Visa tai sumaisyti su jogurtu ir susmulkintais svogunu laiskais. Pasudyti ir papipirinti. Zuvi 10 min. virti pasudytame vandenyje, po to isemus susmulkinti.Bulves supjaustyti griezineliais ir sumaisyti su zuvimi. Viska uzpilti jogurtiniu uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliu pyragas

I dubeneli imusame kiausinius ir supilame stikline cukraus, plakame (mixeriu geriausiai) viska kol istirps cukrus. Dapilame stikline miltu ir plakame kol gausime tesla, kuria dar galime pagardint ziupsneliu aguonu seklu. Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais ir isdeliojame keptuves dugne, kuris t..

Recepto vertinimas: 0

Brendis su vyšniu sirupu

Pilame brendi ir vysniu sirupa i viena mase. Po to ismaisome garstycias su aliejumi (kiekvienam pagal savo skoni) ir sumaisome su brendziu ir vysniu sirupu. Isimetam kelis ledukus. Ir geriam su pasimegaujimu...P.S. (Buna trumpalaikis salutinis poveikis nuo aliejaus, bet pabandyti tikrai verta!!!) (..

Recepto vertinimas: 0

Sojos mėsos troškinys su daržovėmis

Sojos mėsos paruošimas:Pavirinti sojos mėsą 10-15 min. sultinyje. Į tą patį puodą įdėti 3 citrinos griežinėlius (žievelė duoda kartumo, tai čia jau kiekvienam pagal skonį) ir laikyti ne mažiau 30 min.Supjaustytą papriką ir pievagrybius pakepinti keptuvėje kol apskrus. tada sudėt..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: geriausiai