25 rezultatų ieškant "daryti"

Alaus gira

Vandenį pašildyti, kad būtų kaip tik mielėm daugintis (neperkaitinti, daryti daugmaž drungną). Supilti alų, sudėti mieles, ištrintas su trupučiu cukraus. Pusę stiklinės cukraus padeginus (dėl spalvos) sudėti su likusiu cukrumi. Cukrų deginti nebūtina - galima įdėti tirpios kavos...

Recepto vertinimas: 3

Grybų, kumpio ir baltos duonos apkepas

Baltos duonos riekes išmirkyti piene ir sudėti į riebalais pateptą formą arba keptuvę. Kumpį supjaustyti kubeliais, pakepinti su grybais ir sukrėsti ant duonos riekių. Kiaušinius išplakti arba sumaišyti su trupučiu pieno ir užpilti ant grybų. Galima daryti ir kitaip: grybuose padaryt..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės su grybais

Krevetes atsildyti, perpilti saltu vandeniu. Salotas ir salierus supjaustyti siauromis juostelemis, obuolius - kubeliais, morka siadelias. Visus produktus sudeti i dubeneli, suberti riesutus, pasudyti, pagardinti pipirais ir ismayti.Padazui majoneza sumaisyti su grietine ir kecupu. Ilasinti Tabasco..

Recepto vertinimas: 4

Ausytės

Pupeles isvirti. Farsa pakepti su smulkiai pjaustytu svogunu, pagal skoni idejus chili pipiru ir vegetos. Kai mesa apkeps sudeti kubeliais pjaustyta raudonaja paprika ir 5 min. kepti. Sudeti kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruosta produkta deti i troskinimui skirta puoda, supilti virt..

Recepto vertinimas: 3

Pasnikiniai žagarėliai

Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą, iškočioti ir daryti žagarėlius. Kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius dėti ant sugeriamo popieriaus (tinka popieriniai rankšluosčiai),kad sugertų riebalus. Sudėjus į indą,kuriame bus patiekiami, apibarstyti cukraus pudra. Ska..

Recepto vertinimas: 0

Sraigutės

Sviestą sutarkuoti stambia tarka, pabarstant miltais, įmušti kiaušinius, supilti grietinę, sudėti visus miltus, vanilinį cukrų ir minkyti tešlą kaip makaronams. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Tešlą iškočioti plonais lakštais ir supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis. Obuo..

Recepto vertinimas: 5

Bulviniai kibinai

Virtas bulves gerai sutrinti arba sumalti, žalias sutarkuoti. Varskę issukti su kiausiniais, supilti grietinę, suberti prieskonius. Visus produktus suminkyti, miltų beriant tiek, kad tesla nebūtų labai kieta. Isjos daryti kibinus, aptepti plaktu kiausiniu, kepti orkaitėje arba keptuvėje su r..

Recepto vertinimas: 1

Tarkiniai blynai su mėsa

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite, taip pat sutarkuokite du svogūnus ir česnako skilteles. Įmaisykite kiausinius ir druskos pagal skonį. Į farsą įdėkite smulkiai pjaustyto svogūno, galima ir pakepinto, pipirų, druskos, viską gerai ismaisykite, suformuokite ploksčius ..

Recepto vertinimas: 4

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Pieniška bulvinių kukuliukų sriuba

Nuskustas bulves isvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, pertrinti per sietelį. Tada sudėti sviestą, suberti miltus, įmusti kiausinius, įberti malto muskato riesuto ir gerai suminkyti. Is teslos daryti kukuliukus, mesti į verdantį pieną ir virti 5-6 min. Pieną pasūdyti, pagal skonį įber..

Recepto vertinimas: 1

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Mišrainė

Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Al..

Recepto vertinimas: 5

Grepfrutų suflė (Pamplemousse en soufflé)

Greipfrutus švariai nuplaukite, nutrinkite šepetėliu. Nupjaukite maždaug trečdalį kiekvieno greipfruto;šaukšteliu išskobkite vidų. Išspauskite sultis, perkoškite per marlę. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite krakmolą. Nukaiskite, supilkite greipfrutų sultis. Maišant virkite an..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai su aviečių uogiene

Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ant įdubimo kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir gerai suminkyti vientisą trapią tešlą. Uždengus 1 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti ik..

Recepto vertinimas: 0

BAKLAŽANAI ĮDARYTI AVIENA

Mesa supjaustyti nedideliais kubeliais. Ja pasudyti, papipirinti. Baklazanus nuplauti, nupjauti virsu ir isskobti vidu. I vidu prikemsame mesos. Pomidorus, isskobta baklazanu vidu ir paprika smulkiai supjaustome. Dedame i inda, kuriame bus troskinami baklazanai. Sudedame baklazanus ir uzpilame vande..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTI SVOGŪNAI

Svogunai nulupami, apverdami, jiems nupjaunama virsunele ir isskobiamas vidurys.Idarui: isskobta svogunu dalis pakepinama svieste. Mesa sumalama, dziuveseliai uzpilami pienu. Pakepinti svogunai, malta mesa, sudrekinti dziuveseliai, grietine, druska ir pipirai gerai ismaisomi. Svogunus prikimsti idar..

Recepto vertinimas: 0

URALIETIŠKAI ĮDARYTI POMIDORAI

Ismirkyta ir nuspausta duona permalti mesmale. Virta mesa taip pat sumalti. Sudeti smulkiai kapotus zaluminus, taukuose pakepintus svogunus, smulkinta cesnaka, sultis, prieskonius. Viska ismaisyti. Pomidoru vidu isskobti sauksteliu. Idara sudeti i paruostus pomidorus. Sudeti pomidorus i riebalais is..

Recepto vertinimas: 0

BAKLAŽANAI, ĮDARYTI DUONA, ŽALUMINAIS IR SARDELĖMI

Baklazanus supjaustyti skersai, virsuneles nupjauti. Isskobti vidu ir sukapoti. Duona susmulkinti. Kapota minkstima pakepinti ir sumaisyti su smulkinta duona, grustu cesnaku, kapotais zalumynais, sardelemis ir tarkuotu suriu. Baklazanu puseles prifarsuoti idaro ir patroskinti su pomidorais...

Recepto vertinimas: 0

RŪKYTA ŽUVIMI ĮDARYTI POMIDORAI

Pomidorus nuplauti, nupjauti virsuneles, isskobti vidu. Pomidoru vidu pasudyti, pabarstyti pipirais, Menke sukapoti, imusti kiausini, iberti pipiru ir nutarkuoto muskato riesuto, sudeti 2 saukstus issukto sviesto, pomidoru minkstima, gerai ismaisyti, kad gautusi vientisa mase, ja idaryti pomidorus.K..

Recepto vertinimas: 0

SAUSAINIAI "BUIVOLO AKIS"

Miltus, ismaisytus su kepimo milteliais, istrinti su margarinu, berti cukru, grietine, trynius, vanilini cukru. Tesla isminkyti, padalyti i dvi dalis, i viena suberti soda ir kakava. I riebalais patepta skarda sudeti sviezia tesla, patepti uogiene arba keptais obuoliais. Tamsia tesla padalyti i 24 a..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS RIESTAINĖLIAI

Varske istrinti su soda, tryniais ir cukrumi. Deti miltus, suminkyti tesla, daryti riestainelius (isspausti stikline) ir virti kulinariniuose taukuose. Isgriebti, atausinti ir puosti cukraus pudra ar baltymu glajumi arba uztarkuoti marmeladiniu saldainiu...

Recepto vertinimas: 0

PERSIKAI SIRUPE

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I stiklianius sudeti persikus, uzpilti karstu sirupu ir uzdaryti metaliniu dangteliu. Atausinti. Kita diena deti stiklainius i inda su vandeniu ir kaitinti apie 1 valanda, vel atausinti. Taip daryti 3 dienas, kol stiklainyje sutirstes sirupas...

Recepto vertinimas: 0

Apkeptos įdarytos dešrelės

Pievagrybius nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptus svogunus smulkiai supjaustyti. Pomidorus supjaustyti griezineliais. Skarda patepti sviestu.Kiausini isplakti su kariu, grietine, supjaustytais pievagrybiais, pasudyti ir pabarstyti pipirais.Desreles perpjauti isilgai, sudeti i skarda ir idaryti. Ant desr..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTI SVOGŪNAI II

Svogunus nulupame ir sudedame i verdanti pasudyta vandeni, verdame. Kai svogunai beveik suminkstes, isgriebiame ir nupjauname virsuneles. Vidu isskobiame. Isskobta turini supjaustome ir pakepiname svieste, sudedame grietine. Rukyta desra supjaustome smulkiais kubeliais, sudedame smulkintas petrazole..

Recepto vertinimas: 0

Ukrainietiški bulvių blyneliai

Nuskustas bulves sutarkuoti taip pat kaip kugeliui, įdėti porą valgomų šaukštų miltų, prieskonių pagal reikalą ir išmaišyti.Į maltą mėsą įmušti vieną kiaušinį, įdėti prieskonių, pagal skonį.Bulvių tarkius dėti į įkaitintą keptuvę, iš pradžių vieną sluoksnį, tada a..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: daryti