25 rezultatų ieškant "baltymas"

Dvigubos širdys

Atšildykite ir iškočiokite tešlą. Išpjaukite 30 širdžių. Pusę širdžių patepkite baltymu ir apibarstykite Demerara cukrumi. Visas širdis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 4 minutes kepkite orkaitės viduryje 225°C. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.Sumaišykite į..

Recepto vertinimas: 0

Valentino pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.Atšildykite tešlą ir išpjaukite iš jos 4 širdis. Jas patepkite baltymu ir apibarstykite migdolų drožlėmis bei Demerara cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje apie 12 minučių. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.Pamerkite želatiną vandenyje. Inde sumaišyki..

Recepto vertinimas: 1

Salotos "Mimoza"

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 4

Kiaušiniai bandelėse

Obuolius nulupame, supjaustome plonais griezineliais. Kefyra isplakame su medumi ir uzpilame obuolius. Patiekdami pabarstome riesutais. (Kristina)..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių šerbetas su kalvadosu

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 2 dl vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles. 2. Į li..

Recepto vertinimas: 0

Lengvi sausainiai

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi. Minkštą sviestą mikseriu išplakti iki purumo. Ant viršaus suberti cukrų, druską ir supilti kiaušinio baltymą. Plakti kol masė gerai išsimaišys. Suberti miltus ir mažiausiu greičiu plakti, kol nebesimat..

Recepto vertinimas: 4

Rabarbarų ir uogų sriuba

Rabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkite 10 g cukraus pudros, kol susidarys karamelė. Atskieskite baltuoju vynu ir, toliau maisydami, kaitinkite. Į sirupą sudėkite rabarbarus ir avietes, virkite 10 minučių, tada nusunkite. Braskes perpjaukite..

Recepto vertinimas: 4

Makaronų sriuba su frikadelėmis

Kopūstus nuvalome, nuplauname, nestambiai supjaustome ir 1-2 min. pakepiname ant stiprios ugnies. Mėsą nuvalome, nuplauname, supjaustome, kartu su nuluptu svogūnu sumalame mėsmale, į sumaltą mėsą įberiame imbiero, sukrečiame išplaktą kiaušinio baltymą, pasūdome, išmaišome ir form..

Recepto vertinimas: 1

Abrikosų pyragas su graikiniais riešutais

1. Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, cinamoną, sudedame sviestą ir sukame, kol tešla tampa panaši į trupinius. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome. 2. Masę lygiu sluoksniu sudedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. 3. Ruošiame glajų. Grai..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas batonas

Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išgremžiamas. Kiaušiniai kietai išverdami, nulupami ir sukapojami (atskirai baltymas, atskirai tryniai). Raugintas agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas, taip pat smulkiai supjausto..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai, virti be lukštų

Po vieną šviežią kiaušinį įmušama į puoduką ar samtį ir atsargiai suleidžiama į pradedantį virti pasūdytą ir parūgštintą vandenį (1l. vandens 4—6 šaukštai 9% acto). Kad išliktų kiaušinio forma, baltymas šakutėmis užmetamas ant trynio. Saugoma, kad vanduo smarkiai nevi..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai „Riešutiniai krepšeliai“ (Jūratės)

Cukrų sumalti. Į miltus suberti maltus riešutus, maltą cukrų, vanil. cukrų, truputį druskos, sviestą (geriau tirpintą ir atvėsintą), trynius ir išminkyti tešlą. Uždengti ir 30min padėti į šaldytuvą, Iškočioti 5mm storio lakštą, išpjauti 6cm skersmens apskritimus, patept..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su dešrelėmis (Jūratės)

Tešlai trynį ištrinti su prieskoniais, grietine, įbėrus miltų gerai išminkyti, padalinti į kelis gabalėlius, jais iškloti keksiukų formeles, patepus prieš tai riebalais. Į vidų sukrėsti įdaro ir kepti orkaitėje. Įdarui dešreles supjaustyti plonomis riekutėmis, sumaišyti su vir..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas "patalėliuose" (Jūratės)

1.Trapios tešlos visus produktus sumaišyti, gerai išminkyti ir iškočioti ploną stačiakampį tešlos sluoksnį. 2.Puriai tešlai atskirai gerai išplakti baltymus su cukrumi ir trynius. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į miltus įdėti grietinės, sukrėsti trynius,įlašinti kelis..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis Rikotos (Ricotta) sūrio pyragas su mėlynėmis

Pagrindas: Į indą sudedame trupinius, margariną ir cukrų. Išplakame kiaušinio baltymą iki standumo ir maišydami supilame į trupinių mikstūrą. Paruoštą masę dedame į 25 cm skersmens kepimo formą ir tolygiai paskirstome. Kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje 7-10 minučių. Pali..

Recepto vertinimas: 4

Obuoliai, įdaryti razinomis ir riešutais

Siauru peiliu iš obuolių pašalinami sėklalizdžiai ir palaikomi karštoje orkaitėje, kad suminkštėtų, bet nesukristų. Pakepinti riešutai, išbrinkusios razinos sumaišomos su medumi ir šiuo įdaru užpildomos obuolių tuštumos. Baltymas išplakamas iki standžių putų, baigiant pl..

Recepto vertinimas: 5

Citrininiai sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir padalinti į 20 vienodų kvadratėlių. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti baltymais. Apibarstyti cukraus granulėmis. Kepti orkaitėje a..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos piršteliai su glajumi

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Iš baltymo, cukraus pudros bei vanilinio cukraus paruošti tirštą glajų. Juo aptepti tešlos lakštą. Tešlai pjaustyti skirtą ratuką panardinti į karštą vandenį ir lakštą supjaustyti 7 cm ilgio ir 1,5 cm pločio juostelė..

Recepto vertinimas: 0

Norvegiškai kepti sterkai

Žuvų gabalėlius nuplaukite, nušluostykite, pabarstykite smulkia druska, pipirais, pamirkykite piene arba šakute išplaktame kiaušinio baltyme, pavoliokite miltuose. Keptuvėje pašildykite pusę riebalų (aliejaus ir sviesto) ir apkepinkite žuvis. Kepimo laikas priklauso nuo žuvų gabaliuk..

Recepto vertinimas: 0

Eklerai su kavos įdaru

Tešlai 250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis te..

Recepto vertinimas: 1

SPANGUOLIŲ SALDAINIAI

Baltymas istrinamas su cukrumi, suberiamas krakmolas ir vanilinis cukrus. Gaunamas baltas tirstokas glajus, kuriame spanguoles apvoliojamos, paskui suberiamos i pergamentu isklota skarda ir apdziovinamos nekarstoje orkaiteje...

Recepto vertinimas: 0

BANANAI MEDUJE

Dubenelyje sumaisome miltus, kukuruzu krakmola ir kepimo miltelius. Maisydami pamazu supilame vandeni, kiausinio baltyma ir sezamo alieju. Bananus nulupame, supjaustome i 8 vienodus gabalelius. Plokscioje keptuveje ant vidutinio karstumo ugnies be riebalu pakepiname sezamo seklas, kol siek tiek paru..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su rūgštynių įdaru

Is teslai skirtu produktu paruosiame tesla. Ja1 vai. laikome saltai. Idarui rugstynes nuplauname ir smulkiai supjaustome. Jas sumaisome su ryziais, smulkiai supjaustytais kiausiniais ir isplaktu baltymu. Paskaniname druska ir maltaisbaltaisiais pipirais. Is teslos iskociojame 4-5 mm storio teslos la..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs morkų laiveliai

I istirpinta, bet ne karsta sviesta imaisome cukru, kiausinius, morku tyre ir miltus, sumaisytus su kepimo milteliais. Tesla pilame i sviestu pateptas kepimo formeles. Kepame 220 C temperaturos orkaiteje. Iskeptus pyragelius is karto isimame is formu. Papuosimui is baltymo ir cukraus pudros paruosia..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai ''Žiemos saulutės''

Is teslai skirtu produktu uzminkome trapia tesla. 1 val. ja laikome saltai. Is teslos iskociojame 7 mm storio laksta ir formuojame saulutes. Ju virsuje isspaudziame skylutes. Kepame 170 C temperaturos orkaiteje. Atvesusius sausainius puosiame is baltymo ir cukraus pudros paruostu glajumi ir konditer..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: baltymas