16 rezultatų ieškant "balta duona"

Saldūs sumuštiniai su medumi ir uogomis

Baltą duoną arba sausainius aptepti sviestu ir medumi. Ant kiekvieno sumuštinio uždėti uogų (galima supjaustytų ir įvairių rūšių). Žiemą uogas galima pakeisti vaisiais iš kompoto. ..

Recepto vertinimas: 5

Greiti sumuštiniai

Baltą duoną, suraikytą 0,5cm storio riekelėmis, šiek tiek apkepinti aliejuje iš abiejų pusių ir palikti kad atvėstų. Kietai virtus kiaušinius labai smulkiai sukapojame ir sumaišome su majonezu. Tada šita kiaušinių mase aptepame keptos duonos riekeles, dedame šiek tiek kečupo, kelet..

Recepto vertinimas: 3

Pomidorų salotos su sūriu

Pomidorus, sūrį, česnaką supjaustyti, sumaišyti su majonezu. Patiekti su balta duona. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti jautienos griežinėliai

Mėsą supjaustyti. Kiekvieną gabalą apvynioti šonine, prismeigti ją, uždėti sviesto ir kepti kartu su svogūnais. Baltą duoną apkepinti svieste ir ant jos dėti pipirais bei druska apibarstytą mėsą. Patiekti su keptais svogūnais. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti filė griežinėliai

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti ją į 4--6 storus griežinėlius. Kiekvieną -griežinėlį apvynioti plonu rūkytos šoninės gabalėliu, prismeigti jį degtuku, uždėti šiek tiek sviesto ir kepti ant iešmo arba elektriniame kaitintuve. Po 5--6 minučių mėsos vidus būna dar ši..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos ketvirtėliai

Nuplautus vištienos ketvirtadalius ištepkite paprikos padažu ir 30 minučių palaikykiite šaldytuve. Apelsinus nuplikykite ir perpjaukite perpus. Vieną pusę supjaustykite griežinėliais. Kitos pusės žievelę sutarkuokite. Iš abiejų pusių išspauskite sultis. Vištieną gerai ištepkite..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su vaisiais

Balta duona arba ragaišis padžiovinami, aptepami sviestu.Ant kiekvienos riekelės uždedama cukraus sirupe išvirtų obuolių, kriaušių arba persikų skiltelių.Papuošiama uogienės arba marmelado kauburėliu ir sveikais arba kapotais riešutais.Galima šiek tiek uždėti plaktos grietinėlės..

Recepto vertinimas: 0

Vasaros salotos

Baltą duoną supjaustome kvadratėliais (plutelę nupjauname), suberiame į didesnį dubenį, užpilame actu ir sumaišome. Sudedame stambiai supjaustytus pomidorus, susmulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną, nedideliais gabaliukais supjaustytą agurką, užp..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų ir šviežiu bulvių sriuba

Pomidorus nuplikome, nulupame odelę ir supjaustome gabaliukais. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais, užpilame verdančiu sultiniu, įberiame susmulkintų bazilikų, sumažiname ugnį ir verdame 30 min. Skrebučiams batoną arba baltą duoną supjaustome kubeliais Česnaką nulu..

Recepto vertinimas: 0

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Krabų lazdelių užkandėlė

Krabus atšildyti, grybus nupjaustyti gana smulkiai. Supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje, sužerti grybus ir patroškinti keletą minučių. Po to supilti baltąjį vyną ir pakaitinti iki virimo. Miltus sumaišyti su grietine, supilti ant grybų. Užvirus, suberti kubeliais supjaustytus kra..

Recepto vertinimas: 0

Maltos mėsos troškinys

Į didelę keptuvę sudėkite stambiai supjaustytus svogūnus ir morką, apkepkite. Tada sudėkite maltą mėsą, pakaninkite prieskoniais ir 5-7 minutes pakepinkite. Stambiai supjaustykite paprikas, susmulkinkite česnakus ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite stiklinę vandens (sultinio), sume..

Recepto vertinimas: 3

Paukštienos paštetas

Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. baltą duoną supjaustyti gabalėliais ir pamerkti į grietinėlę. Viščiukų krūtinėles ir lašinukus smulkiai sumalti mėsmale. Prieskonines daržoves ir pievagrybius stambiai sukapoti ir su svogūnais patroškinti svieste. Atvėsinti ir suma..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys su svogūnais

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti. Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnie..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIENE IS PUGZLIŲ IR KITŲ SMULKIŲ ŽUVELIŲ

Zuvys isdarinejamos, nuskutamos, nuplaunamos. Pugzliu zvynu skusti nereikia, nes jie zuvienei suteikia glitumo. Visas zuvis sudedame i puoda ir verdame ant nedideles ugnies 50-60 tnin. Isvirusi sultini (prieskonius sudedame pabaigoje) nukosiame ir patiekiame i stala sultiniams skirtuose puodeliuose ..

Recepto vertinimas: 5

ŽUVIENE IS PUGZLIŲ IR KITŲ SMULKIŲ ŽUVELIŲ

Zuvys isdarinejamos, nuskutamos, nuplaunamos. Pugzliu zvynu skusti nereikia, nes jie zuvienei suteikia glitumo. Visas zuvis sudedame i puoda ir verdame ant nedideles ugnies 50-60 min. Isvirusi sultini (prieskonius sudedame pabaigoje) nukosiame ir patiekiame i stala sultiniams skirtuose puodeliuose k..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: balta duona