7 rezultatų ieškant "apskriti"

Apelsinų suflė su mangais

1. Biskvitus apšlakstome romo esencija, skiesta vandeniu. 2. Kiaušinių trynius atkiriame nuo baltymų ir sukame su cukrumi tol, kol masė tampa balta, puri ir vienalytė. 3. Įmaišome apelsinų sultis, maltą žievelę, medų, truputį druskos. Suberiame persijotus miltus ir imbierus. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir salierų kukuliai

Bulvės išverdamos neluptos. Ataušusios nulupamos ir sumalamos mėsmale. Salierai nuvalomi, nulupami, supjaustomi kubiukais, 5 min. verdami pasūdytame vandenyje, paskui nusunkiami. Pyragas supjaustomas juostelėmis ir pakepinamas svieste. Bulvės, pakepintas pyragas, salierai, kiaušiniai, milt..

Recepto vertinimas: 0

Duonkukulių sriuba

Nuskustos bulvės supjaustomos ir verdamos pasūdytame vandenyje. Joms suminkštėjus, sudedami iš duonos tešlos padaryti kukuliai (apskriti, suploti, maždaug 3 cm skersmens). Keptuvėje paspirginami smulkiai supjaustyti lašiniukai su svogūnais ir, duonkukuliams išvirus, supilami į sriubą...

Recepto vertinimas: 0

Kvietinis ragaišis

Vanduo arba pienas pašildomas. Atskirai stiklinėje ištrinamos mielės su cukrumi, supilamos į pieną, suberiamą 1/3 miltų, išmaišoma, užbarstoma miltais ir uždengus paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kaime ragaišis įmaišomas iš vakaro, su mažiau mielių. Anksti rytą te..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Grietininiai sausainėliai

Miltai ir atšaldytas sviestas ant lentos kapojami, kol nelieka sausų miltų. Tada supilama grietinė, šaukšte vandens ištirpytas amonio karbonatas ir skubiai suminkoma, kad nuo rankų tešla nesušiltų. Tešla pridengiama ir palaikoma porą valandų šaltoje vietoje. Paskui iškočiojamas 1/..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške

Sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos ir subadyti šauktus. 20 min. palaikyti ir paskui dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės. Varškę iki vientisos masės išmaišyti su aviečių sirupu, gr..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: apskriti