Grietininiai sausainėliai

Ingridientai:
400g miltų,
200g sviesto,
1 stiklinė grietinės,
1g amonio karbonato (potašo),
1 kiaušinis aptepimui,
100g cukraus apibarstymui.
Gaminimas
Miltai ir atšaldytas sviestas ant lentos kapojami, kol nelieka sausų miltų. Tada supilama grietinė, šaukšte vandens ištirpytas amonio karbonatas ir skubiai suminkoma, kad nuo rankų tešla nesušiltų. Tešla pridengiama ir palaikoma porą valandų šaltoje vietoje. Paskui iškočiojamas 1/2 cm storio lakštas, aptepamas kiaušiniu, apibarstomas kristaliniu cukrumi ir stiklinėle išspaudžiami mėnuliukai arba apskriti paplotėliai. Kepama karštoje krosnyje, kol pagelsta.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!