4 rezultatų ieškant "aktinidijos"

Su cukrumi trintos žalios aktinidijos

Paruostas gerai prisirpusias uogas pertrinti pro kiaurasamti arba sumaigyti mediniu saukstu. I pertrinta mase suberti cukru, citrinu rugsti ir sukti, kol cukrus istirps. Citrinu rugsties kieki galima keisti pagal skoni. Sutrintas uogas sukresti i svarius stiklainius, uzdaryti plastmasiniais dangteli..

Recepto vertinimas: 5

Vytintos aktinidijos

Nevisiskai subrendusias, bet pradejusias minksteti aktinidijas uzpilti 350-400 g cukraus ir laikyti per nakti (9-10 vai.) kambario temperaturoje. Susidariusias sultis nupilti ir is ju paruosti sirupa - 300 g cukraus ir 250 g sulciu. Uogas uzpilti sirupu ir kaitinti 80 C temperaturoje 7-8 min. Pakait..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintos aktinidijos

Pries dziovinant pasalinami uogu koteliai ir ziedsosciai. Is pradziu dziovinama 40-45 C temperaturoje, po to 75-80 C. Dziovintos aktinidijos vartojamos kompotui gaminti, galima deti i kepinius...

Recepto vertinimas: 0

Aktinidijos su raudonaisiais serbentais

I serbentu sultis suberti cukru ir virti, kol cukrus istirps. I karsta sirupa sudeti paruostas aktinidijas ir virti 15-20 min. Tuomet karsta gamini supilstyti i svarius stiklainius, sandariai uzdaryti ir, stiklainiu nekilnojant, letai atvesinti...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: aktinidijos