Vyšnių pyragas su užpilu

Ingridientai:
Tešlai:

300 g miltų;
100 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
½ citrinos tarkuota žievelė;
125 g margarino;
Miltų kočiojimui.

Įdarui:

1 kg vyšnių;
4 valg. š. cukraus;
2 valg. š. maltų sausainių.

Užpilui:

3 kiaušiniai;
75 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
3 valg. š. krakmolo;
3 valg. š. grietinės;
Žiupsnelis cinamono miltelių;
50 g cukraus pudros.
Gaminimas
Tešlai skirtus miltus suberti į dubenį, viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelę bei įmušti kiaušinį. Miltų kauburėlio kraštuose išdėlioti margarino gabalėlius. Pradedant nuo išorės, viską greitai suminkyti į vientisą trapią tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Lentą pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti į apskritimą ir įkloti į 24 cm skersmens torto formą. Suformuoti aukštesnį kraštą.Kepti orkaitėje apie 15 min.

Įdarui skirtas vyšnias nuplauti šaltu vandeniu, nurinkti kotelius, nusausinti ir išimti kauliukus. 125 ml vandens užvirinti su cukrumi. Į šį sirupą suberti vyšnias, 5 min. pavirti ir ataušinti. Pyragą išimti iš orkaitės. Ant jo suberti maltus sausainius ir išdėlioti vyšnias.

Užpilui skirtus kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Dubenėlyje iki purios masės išplakti trynius su druska, cukrumi bei krakmolu. Sudėti grietinę bei suberti cinamoną. Paskui įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. Užpilą paskirstyti ant vyšnių. Formą dėti į orkaitę. Pyragą kepti dar 20 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!