Vištienos troškinys su voveraitėmis (Jurgos)

Ingridientai:
1 litras šviežių voveraičių;
Pora vištos ketvirčių arba filė;
1 nedidelis svogūnas;
4 didesnės bulvės;
300 g fermentinio sūrio;
2-3 skiltelės česnako;
Švieži krapai ir petražolės;
Vištienos arba bulvių prieskoniai;
Druska;
Sviestas;
200 g grietinėlės arba grietinės.
Gaminimas
Iškepti ar išvirti vištieną su prieskoniais. Išvirti bulves (su druska ar sultinio kubeliu), paskui supjaustyti plonomis riekelėmis. Svieste pakepti voveraites. Kai voveraitės apkepa, sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną. Dar pakepinti, supilti grietinėlę (ar grietinę) ir pagal skonį įdėti prieskonių. Ant labai mažos ugnies patroškinti. Padažo turi būti daug, jei jo mažoka, galima įpilti sultinio nuo vištos (jei virėt) ar truputį grietinėlės ir vandens. Susmulkinti svogūną, česnaką, krapus ir petražoles, ir viską sumaišyti viename indelyje. Sutarkuoti sūrį.

Į nemažą atsparų karščiui indą dėti tokius sluoksnius: 1) bulvės - vienu sluoksniu, stengtis, kad nebūtų viena prie kitos; 2) Svogūno, česnako ir žolelių mišinys; 3) Tarkuoto sūrio sluoksnis; 4) Vėl bulvės; 5) Vėl svogūnų, česnakų ir žolelių mišinys; 6) Vėl sūris. Viską taip dėlioti, kol bus sudėtos visos bulvės, tik pasilikti truputį sūrio - jo reiks užbert ant viršaus. Tuomet supilti pakepintas voveraites su vištiena. Ant viršaus užbarstyti likusį sūrį. Indą uždengti ir keletą minučių (kol išsilydys sūris ir patiekalas pasitroškins) kepti orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Laurynas 2011-09-10 16:36:08
Skaniai viskas gavosi, visi buvo labai patenkinti ;) Aciu uz recepta!!!