Vištienos salotos su granatais

Ingridientai:
4 porcijoms:

2 viščiuko krūtinėlės be kaulo ir odelės (apie 750g) arba toks pat kiekis jau iškeptos vištienos
1 gabalėliais supjaustyta morka
1 susmulkintas svogūnas
1 gabalėliais supjaustytas saliero stiebas
250 g įvairių salotų lapų
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
2 valg. š. susmulkintos kalendros
1 valg. š. susmulkintų petražolių
0,5 valg. š. susmulkintų laiškinių česnakų
Druska
1 didelio granato sėklos
Šviežiai sumalti juodieji pipirai
125 g susmulkinto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio
Gaminimas
Jei naudosite žalią vištieną, sudėkite ją į puodą drauge su supjaustytomis morkomis, svogūnais, salierais ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol mėsa išvirs (15-20 min.). Nepamirškite druskos bei pipirų. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Vištos krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais ir sudėkite į didelę salotinę kartu su salotų lapeliais. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su citrinos sultimis, kalendra, petražolėmis, laiškiniais česnakais, druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas ir išmaišykite. Pabarstykite sūriu, granato sėklomis ir iš karto patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!