Varškės pudingas su riešutais

Ingridientai:
500 g varškės,
5 kiaušiniai,
1/2 stiklinės cukraus,
4 šaukštai džiūvėsių,
100 g razinų,
50 g riešutų,
citrinos ar apelsino žievelė,
3 šaukštai sviesto.
Gaminimas
Riešutus sukapoti, apkepti orkaitėje ir sugrūsti kartu su 2 šaukštais cukraus ir džiūvėsiais. Razinas perrinkti ir nuplauti šiltu vandeniu. Varškę pertirnti per sietelį, suberti cukrų, įdėti lydytą sviestą, įmušti kiaušinių trynius, įberti druskos, sutarkuotos citrinos ar apelsino žievelės ir gerai išsukti mediniu šaukštu. Varškės masę sumaišyti su riešutų ir džiūvėsių mišiniu, razinomis, po to sudėti gerai išplaktus baltymus. Formą ištepti sviestu, pabarstyti cukrumi, supilti varškę (3/4 formos), uždengti ir dėti į didelį indą su vandeniu (vanduo turi semti 1/2 formos). Puodą uždengti ir virti maždaug valandą, nuolat įpilant vandens. Valgyti karštą su vaisių sirupu ar grietine.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!