Vainikas su braškėmis

Ingridientai:
Tešlai:

80 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
½ arb. š. trintos citrinos žievelės;
200 g miltų;
4 kiaušiniai;
500 ml grietinėlės;
50 g cukraus;
Cukraus pudros.

Įdarui:

500 g braškių;
1 pak. vanilinio cukraus.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei citrinų sultimis. Suberti miltus ir maišyti, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Tešlą šiek tiek paaušinti. Po vieną įmušti kiaušinius ir atsargiai išmaišyti. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos išklotos kepimo popieriumi ratu išspausti 12 rutuliukų. Atstumas tarp jų turi būti nedidelis, nes kildami jie turi susilieti ir sudaryti vainiką. Kepti apie 30 min.

Braškes nuplauti ir keturias gražiausias uogas palikti. Likusias nuvalyti ir sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir ištrinti per sietelį. Grietinėlę išplakti iki standumo ir pusę jos sudėti į konditerinį švirkštą. Likusią sumaišyti su braškių tyre. Iškepusį vainiką perpjauti į du sluoksnius ir ataušinti. Įdaryti grietinėlės ir braškių kremu. Uždėti vainiko viršų. Puošti grietinėle esančia konditeriniame švirkšte ir anksčiau atidėtomis braškėmis. Pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!