UPĖTAKIS SU BRAŠKĖMIS

Ingridientai:
4 išvalyti upėtakiai (viso apie 800 g),
400 g braškių,
2 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai sviesto,
4 šaukštai susmulkitų migdolų plokštelių,
1 šaukštas brendžio,
2 šaukštai apelsinų sulčių,
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės,
1 šaukštelis cukraus pudros,
1 žiūpsnelis maltų muskato riešutų,
druskos
Gaminimas
Žuvis apšlakstyti apelsinų sultimis ir palikti pastovėti apie 20 min. Braškes nuplauti ir nuvarvinti. 300 g uogų sutrinti, sudėti cukraus pudrą, apelsino žievelę, muskato riešuti ir žiūpsnelį druskos. Sudėti į karščiui atsparų indą, kurio dugnas ir sienelės prieš tai buvo išteptos 1 šaukštu sviesto.
Upetakius pasūdyti, apvolioti migdoluose ir pakepinti aliejuje su 1 ššaukšštu sviesto. Po to perdįįėti įąą indą su bršaškėmis, šapšlakstyti lžžikusiu sviestu, ant ššš;viršaus sudėti sveikas braškes ir 7 min. kepti orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsniųų C. Tada viską apšlakstyti brendžiu ir kepti dar 3 min.
Patiekti su biriai virtais ryžiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!