Ungurys prieskoninių žolelių padaže

Ingridientai:
4 unguriai (po350g),
1/2 l baltojo vyno,
druskos,
1 šaukštelis grūstų pipirų,
100g sviesto.

Susmulkintų prieskoninių žolelių:
4 šaukštai rūgštynių,
2 šaukštai petražolių,
1 šaukštas builių,
1 šaukštelis šalavijų,
1 šaukštelis pipirmėčių,
1 šaukštas dašių,
1 šauštas miltų,
1 citrinos sulčių.
Gaminimas
Ungurius išvalykite ir nulupkite odą. Ungurius supjaustykite 4cm ilgio gabalėliais, užpilkite vynu, įberkite truputį druskos, pipirų ir pakaitinkite iki virimo. Į puodą įdėkite 50g sviesto ir pakaitinkite. Sudėkite priekonines žoleles, ungurių gabalėlius ir gerai išmaišykite. Pabarstykite miltais, išmaiššykite ir truputįį patrošškinkite. Pamaž&Į2;u sįįįįįįįįupilkite skystį, kuriąąąąame buvo včččerdamos žžuvys.žžžž Po 10 minučių žuvį šišimkite irššššš padėkite šiltai. Į nuovirą įberkite druskos bei pipirųų ir virkitekol sutirštėės. Smulkiai supjaustykite likusį sviesųųųtą ir sudėėkite į nuovirą, įpilkite citrinų sulčių. Maišydami mediniu šaukštu kaitinkite, kėol padažas bus vientisas. Jei reikia, dar pagardinkite prieskoniais. Tada į padažą sudėkite ungurių gabaliukus ir truputį pakaitinkite, tačiau nebeužvirinkite. (Diana)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!