Tradiciniai afganiški porų koldūnai

Ingridientai:
2 kg mažų žalių porų,
500 g duoninės tešlos,
250 g sauso ožkos sūrio,
0,5 l nevirinto pieno,
120 g aliejaus,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus.

Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; kiaurasamčiu išgriebkite iš keptuvės, kad nutekėtų skystis. Tešlą iškočiokite 2 mm storio sluoksniu. Išpjaukite 5 cm dydžio kvadratėlius, padėkite ant jų po šaukštelį porų įdaro, uždenkite kitu tešlos gabalėliu, galus sulipinkite, padrėkinant vandeniu.

Koldūnus 5-6 minutes virkite ant vidutinės ugnies (į puodą dėkite po 5-6 koldūnus). Išgriebkite, laikykite šiltai. Apipilkite ožkos sūrio užpilu ir tuojau pat tiekite į stalą. Kietą sūrį sugrūskite grūstuvėlyje. Trinkite, pamažu pilant šaltą pieną, kol pasidarys riebi vientisa masė. Druskos dėkite pagal skonį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!