24 rezultatų ieškant "keptas"

Natūralus keptas viščiukas

Nuvalytą viščiuką pasūdykite ir apkepkite įkaitintuose riebaluose iki gražios spalvos. Paskui statykite į orkaitę ir baikite kepti. Patiekite užpiltą sviestu. Atskirai paduokite lapines salotas, raudonųjų arba baltagūžių kopūstų salotas, marinuotus vaisius ar uogas ir pan. Skanaus..

Recepto vertinimas: 1

Keptas triušis su priedu

Triušio šlaunelę arba liemeninę prismaigstykite lašiniukų, pasūdykite, aptepkite grietine, apdėkite prieskoninėmis daržovėmis ir kepkite orkaitėje, palaistydami tais pačiais riebalais ir sultimis, kuriose kepa. Iškeptą mėsą išimkite, o keptuvėje pagaminkite raudonąjį sultinį m..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas džiuvėsėliuose (FRI)

Virtą viščiuką sukapokite gabalais, apvoliokite miltais, suvilgykite kiaušinio-pieno mišinyje, apvoliokite baltais džiuvėsėliais ir iškepkite įkaitintuose riebaluose. Po to dėkite ant švarios keptuvės, uždėkite sviesto ir kaitinkite orkaitėje 3 – 4 min. Patiekite ant popierine ser..

Recepto vertinimas: 1

Ant iešmo keptas viščiukas

Viščiukus įtrinti sultimis ir druska, į pilvą įdėti petražolių lapelių, sviesto. Užmovus ant iešmo kepti 15 minučių. Iš grietinės, aštraus padžo ir sultinio išvirti padažą ir jį patiekti kartu su viščiukais. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, kepta džiūvėsėliuose

Nuo mėsos nugramdyti plėves, supjaustyti ją skersai raumenų griežinėliais ir gerai išmušti, apibarstyti druska, suvilgyti plaktame kiaušinyje ir apvolioti džiūvėsėliais. Mėsos griežinėlius iš abiejų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose ir dar keletą minučių kepti ant mažo..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kumpis

Kumpyje pradurti skylutes ir įdėti česnako, lašinukų, gvazdikėlių, pipirų. Tada įtrinti druska. Į indą įpilti 3 šaukštus vandens ir kumpį kepti orkaitėje 1 - 2 valandas. Patiekti su marinuotomis daržovėmis ir bulvėmis. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 5

Įdarytas viščiukas, keptas folijoje

Įšdarytas viščiukas įtrinamas druska. Paruošiamas įdaras: petražolių lapeliai smulkiai supjaustomi, sumaišomi su džiūvėsėliais bei išplaktais baltymais, įberiama muskato riešuto ir druskos. Viščiukas prikemšamas įdaro, užsiuvamas, surišamas, suvyniojamas į foliją ir kepama..

Recepto vertinimas: 0

Keptas jautienos vyniotinis

Minkštimą (nugarinę arba šlaunies mėsą) apipjaustyti aštriu peiliu, kad būtų plokščias lygus gabalas, išmušti, įtrinti druska, pipirais ir uždėti kurio nors įdaro. Jeigu dedamas antrasis įdaras, kepenų paštetą prieš tai sumaišyti su supjaustytomis kilkėmis. Mėsą stipriai s..

Recepto vertinimas: 0

Batone keptas kiaušinis

Iš batono riekeles išpjauname vidurį. Įdedame rekelę į įkaitusią keptuvę, ir į išpjautą vidurį įmušame kiaušinį. Paskaniname vegeta (galima druska) ir apkepame iš abiejų pusių. Prieš patiekiant, kiaušinį pabarstome smulkintais krapais. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas karpis, įdarytas obuoliais

1 kg karpį nuskuskite, išvalykite, išplaukite vidų, išpjaukite stuburkaulį, išrinkite didžiuosius kaukus ir ašakas ir nusausinkite. Vidų ir išorę pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palikite 30 minučių. 200g nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių, pagardinkit..

Recepto vertinimas: 3

Obuolių sunkoje troškinta triušiena

250g triušienos gabalą apkepinkite įkaitintame 20g naminiame svieste, paskui pasūdykite 2,5g druska, pagardinkite 0,5g grūstais juodaisiais pipirais ir sudėkite į troškintuvą. Supilkite 50ml obuolių sunkos, 20ml vištienos sultinio, sudėkite 3g česnako, 10g citrinos žievelę, 3g petra..

Recepto vertinimas: 0

Sūris, keptas tešloje

Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, supilamas pienas ar vanduo ir įmaišoma grietinės tirštumo tešla. Sūris supjaustomas 0,5—1 cm storio riekutėmis. Kiekviena riekutė pamirkoma tešloje ir šaukštu dedama į įkaitintus taukus. Apkepamos abi pusės. Tuoj pat valgoma su gr..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kalakutas

Kalakuto galva ir kojos nupjaunamos, iš išorės ir iš vidaus nušluostomas. Vidus ištrinamas druska su kmynais, o viršus tik su druska. Taip paruoštas paukštis laikomas per naktį. Kitą dieną vidus iššluostomas, pridedamas slyvų ir užsiuvamas. Šlaunelių galai surišami. Ant..

Recepto vertinimas: 2

Saldžiųjų paprikų salotos

Keptas paprikos ankštis nulupti ir stambiai supjaustyti. Svogūną supjaustyti riekelėmis ir sumaišyti su paprika. Pagal skonį įberti druskos, maltų pipirų, įpilti augalinio aliejaus ir acto, pabarstyti koriandro. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas sūris su riešutais

Supjaustykite sūrį centimetro storio griežinėliais ir padėkite į šaldytuvą. Sūris turi būti labai šaltas, galite trumpai įkišti į šaldymo kamerą. Sumaišykite smulkintus riešutus ir maltus džiūvėsėlius. Truputį paplakite kiaušinių baltymus. Pabarstykite sūrį druska ir pip..

Recepto vertinimas: 0

Vištos kepenėlių vyniotinis, keptas folijoje (Ramunės)

Vištienos kepenėles smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su vištienos faršu. Morka sutarkuoti burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustyti. Morka ir svogūną sudėti į mėsą. Įdėti druskos pagal skonį. Įberti prieskonių. Įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Sudėti džiūvėsė..

Recepto vertinimas: 0

Upėtakis, įdarytas kepenėlėmis (Ramunės)

Kepenėles troškinti 5 - 7 minutes. Susmulkinti, įdėti keptas morkas su svogūnais, druskytės, pipiriukų ir kapoti, kol pasidarys vientisa masė. Upėtakiui išimti pagrindinį kaulą ( stuburkaulį ), papipirinti, trupučiuką druskytės. Tada sudėti kepenėlių faršą ir kepti keptuvėje ..

Recepto vertinimas: 0

SŪRELIO SRIUBA

Uzverdame vandeni, i ji sudedame lydyta sureli, smulkiai pjaustytas bulves. Morkas sutarkuojame, pakepiname ant sviesto. I vandeni su sureliu ir isvirusiomis bulvemis sudedame keptas morkas. Verdame kol bulves isvirs. Tada sriubos sutirstinimuiiberiame pora saukstu manu kruopu. Paverdame. Galiausiai..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTA ANTIES KRŪTINĖLĖ

Krutineles truputi ismusti kirvuku, pasudyti, papipirinti. I vyna supilti sultis, ismaisyti ir uzpilti ant krutuneliu. Pastatyti porai valandu i saldytuva. Kepeneles isplauti, nuimti plevele, pakepti aliejuje. Kiausinius kietai isvirti. Keptas kepeneles, kiausinius, riesutus ir truputi salieru sumal..

Recepto vertinimas: 0

TEŠLOJE KEPTAS SŪRIS

Kiausiniai issukami su druska, suberiami miltai, supilamas rugpienis ir ismaisoma (grietines tirstumo tesla). Suris supjaustomas 0,5-1 cm storio riekutemis. Kiekviena riekute pamirkome tesloje ir saukstu dedama i ikaitintus taukus. Apkepamos abi puses. Valgoma iskarto su grietine ir cukrumi arba su ..

Recepto vertinimas: 4

SALIERŲ IR KREVEČIŲ SRIUBA

Vandenyje isverdame saliera. Isgriebiame, dedame i smulkintuva saliera, keptas morkas, kepta svoguna, valytas krevetes ir sutriname. Supilame grietinele, suberiame prieskonius ir uzverdame. Supilame baltaji vyna. Jei sriuba per tirsta, ipilkite salieru nuoviro...

Recepto vertinimas: 0

KEPTAS EŠERYS

Zuvies file atskiriama nuo kaulu ir pabarstoma prieskoniais. Bulves nuskutamos, isverdamos ir sutrinamos. Taip pat sudedame garstycias, prieskonius ir ciberzole. Gerai ismaisome ir paragaujame. I lekstes viduri dedame formele, i formele dedame bulviu kose. Ant virsaus dedame kepta zuvi ir paslaksto..

Recepto vertinimas: 3

Keptas karpis su padažu

Isvalyta karpi pabarstome druska, zuvies prieskoniais, itriname, palaistome citrinos sultimis bei midaus gerimu ir marinuojame 5-6 vai. suvynioje i folija. Zuvi kepame grotelese, zariju kaitroje. Padazui susmulkiname paprika, svoguno galvute, cesnakus, krapus. Juos sumaisome su kapareliais, actu, al..

Recepto vertinimas: 1

Vištiena su voveraitėmis

I malta vistiena jmusame kiausinius, idedame susmulkinta batona, krakmolo, prieskoniu, svogunu, gerai isminkome. Padarome kotletus, viduryje ispaudziame duobute ir sudedame i riebalais patepta skarda. Voveraites 10 min. verdame pasudytame vandenyje, po to apkepame keptuveje su aliejumi ir svogunais...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: keptas