Tortas "Paletė"

Ingridientai:
Tešlai:

200 g miltų,
50 g maltų laždyno riešutų,
70 g cukraus,
125 g sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
citrinų esencija.

Varškės kremui:

150 g nešalto sviesto,
200 g cukraus,
4 kiaušiniai,
500 g varškės (20 proc. riebumo),
1/4 l grietinėlės (grietinės),
1 citrinos sultys,
citrinų esencija,
15 arbat. šaukšt. želatinos,
vaisių cukrinukai (cukatos),
švieži vaisiai.

Užpilui:

100 ml braškių sirupo,
100 ml vyšnių arba aronijos sirupo,
150 ml vanilinio padažo (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams"),
3 arbat. šaukšt. želatinos.
Gaminimas
Miltus, rišutus bei cukrų suberkite ant lentos, sudėkite sviestą, supjaustytą gabaliukais, į kauburėlio vidų įmuškite kiaušinį. Suberkite kepimo miltelius, druską, supilkite citrinų esenciją. Produktus kapokite peiliu plačiais ašmenimis. Kai neliks sausų miltų ir sviesto kruopelių, rankomis greitai užminkykite tešlą. Ją mažiausiai 1/2 valandos laikykite šaldytuve.

26 cm skersmens tortinę ištepkite riebalais. Tešlą iškočiokite, įklokite į tortinę ir subadykite šakute. Kepkite 15 minučių 190 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje ( dujinėse-III padala), kol tešla taps šviesiai ruda. Kepinį ataušinkite. Šaltame vandenyje 20 minučių brinkinkite kremui skirtą želatiną. Sviestą varškės kremui išsukite iki purumo. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo.

Į sviestą, toliau sukdami, po truputį suberkite cukrų, po vieną sudėkite trynius. Kai neliks cukraus kruopelių sudėkite varškę (pertrintą per sietelį), citrinos sultis bei esenciją. Viską maišykite, kol kremas taps vientisas. Paskiausiai įmaišykite baltymus. Indą su išbrinkusia želatina statykite į karšto vandens vonelę. Želatinai ištirpus, ją supilkite į kremą ir išmaišykite. Pastatykite šaltai.

Pastaba. Jei varškė labai drėgna, ją nuspauskite subėrę į sietelį. Sausos varškės kremas bus standesnis.

Kai varškės masė pradės stingti ir sunkiai kris nuo šaukšto, įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę ir dalį vaisių cukrinukų (arba šviežių, kubeliais supjaustytų vaisių). Torto pagrindą, apjuosę tortinės kraštu, padėkite ant padėklo. Supilkite varškės kremą ir specialia mentele išlyginkite paviršių. Tortą 2 valandas palaikykite šaldytuve.

Sirupus ir vanilinį kremą ( kaip pasigaminti žiūrėkite skyrelyje " Viskas desertams") supilkite į atskirus dubenėlius. Likusius vaisių kubelius bei cukrinukus sumaigykite šakute ir padalinkite į uogų sirupus. Želatiną, brinkintą 20 minučių, ištirpinkite, kaip aprašyta ankščiau. Ją po lygiai išpilstykite į sirupus bei vanilinį padažą ir skystyje gerai išmaišykite.

Pradedančias tirštėti želė mases atskirais plotais pilkite ant torto. Plonu medinio šaukšto kotu plotelius atsargiai išsklaidykite. Taip sukursite gražią "akvarelę". Tortą vėl dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami nuimkite formos kraštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!