Topinambų salotos su pomidorais

Ingridientai:
500 g topinambų,
400 g pomidorų,
2 česnakų skiltelės,
1 šaukštas citrinų sulčių,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
12 žaliųjų alyvuogių,
petražolių, druskos,
maltų pipirų.
Gaminimas
Topinambus nuplauname, nulupame, supjaustome, sudedame į pasūdytą vandenį ir 5 min. blanširuojame, po to nusunkiame. Pomidorus nuplauname, perpjauname per pusę ir supjaustome plonomis riekelėmis. Padažui sumaišome susmulkintas česnakų skilteles, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, įberiame maltų pipirų, pasūdome. į lėkštę dedame pomidorus, topinambus, puošiame alyvuogėmis, užpilame paruoštu padažu. Tiekdami į stalą apibarstome petražolėmis.


Pastabos: Žieminės bulvės (topinambai) - bulvei gimininga daržovė. Gumbai panašūs į bulvių, geltonos spalvos. Nuo bulvių skiriasi tuo, kad vietoj krakmolo jų sudėtyje yra inulino - jas gali valgyti ir sergantys cukralige. Labai maistingos: jose daug angliavandenių, natrio ir geležies, skoniu primena riešutus. Maistui vartojamos žalios, keptos, virtos. Gumbai kasami anksti pavasarį, kol dar neleidžia naujų daigų, ir vėlai rudenį, prieš užšalimą. Gumbus galima išlaikyti ir per žiemą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Rasa 2010-04-22 09:08:27
Tarp topinambu ir bulviu tik tiek 'giminingo' , kad abu augalai turi pozeminius gumbus.Jie priklauso skirtingoms seimoms.