Švarcvaldo vyšnių tortas

Ingridientai:
Biskvitui:

6 kiaušiniai;
150 g cukraus;
1 pak.vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
75 g miltų;
75 g krakmolo;
25 g kakavos miltelių;
Sviesto formai patepti.

Trapiai tešlai:

150 g miltų;
1 mažas trynys;
65 g cukraus;
½ pak.vanilinio cukraus;
½ citrinos tarkuota žievelė;
Žiupsnelis druskos;
75 g sviesto.

Įdarui:

3 valg.š.serbentų drebučių;
1 indelis konservuotų vyšnių be kauliukų;
5 g krakmolo;
7 valg.š.vyšnių likerio;
1 l grietinėlės;
2 valg.š.cukraus pudros;
1 pak.vanilinio cukraus;
20 g tarkuoto šokolado.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Biskvitinei tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išplakti kartu su 6 šaukštais karšto vandens, paprastu bei vaniliniu cukrumi. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. Dubenėlyje sumaišyti miltus, krakmolą bei kakavos miltelius. Šį mišinį persijoti ant baltymų ir viską atsargiai išmaišyti. 26 cm skersmens torto formos dugną ištepti riebalais ir supilti tešlą. Dėti į orkaitę ir kepti 50 min. Biskvitą išimti iš formos ir ataušinti.

Kol biskvitas kepa, galima ruošti trapią tešlą. Miltus persijoti ant stalo ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę bei druską. Ant įdubimo kraštų išdėlioti šalto sviesto gabalėlius. Viską, pradedant nuo išorės, sukapoti dideliu peiliu ir greitai suminkyti į vientisą trapią tešlą. Uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Tešlą įkloti į 26 cm skersmens torto formos dugną. Tešlos kočioti nereikia, tai geriausia padaryti rankomis. Kepti 220°C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Ataušinti. Serbentų drebučius sumaišyti su 1 šaukštu vyšnių likerio ir aptepti trapios tešlos torto pagrindą. Biskvitą perpjauti į dvi dalis. Vieną dalį dėti ant trapios tešlos pagrindo.

Vyšnias padėti, kad nuvarvėtų skystis. 12 uogų palikti puošimui. Nusipilti 125 ml nuo konservuotų vyšnių likusių sulčių. Šiek tiek sulčių sumaišyti su krakmolu, o likusias užvirinti. Supilti krakmolą, dar kartą užvirinti ir ataušinti. Tada sumaišyti su vyšniomis ir 2 šaukštais vyšnių likerio. Masę tepti ant biskvito.

Pusę grietinėlės suplakti su ½ šaukšto cukraus pudros bei ½ pakelio vanilinio cukraus; Įmaišyti 2 šaukštus likerio. Grietinėlę tepti ant vyšnių masės. Uždėti antrąjį biskvito sluoksnį. Tortą uždengus 20 min. palaikyti šaldytuve.

Likusią grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi bei cukraus pudra. Supilti likusį likerį. 6 šaukštus grietinėlės sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždės formos antgaliu. Torto kraštus ir viršų aptepti grietinėle. Konditeriniu švirkštu ant viršaus ratu išspausti 12 rožyčių. Ant kiekvienos jų padėti po vyšnią. Ant viršaus užberti tarkuoto šokolado.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!