Sūrio ir kumpio vyniotiniai (suktiniai)


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

Tešlai:
50 g sviesto
50 g mielių
50 ml drungno vandens
200 g liesos grietinės (10–18%)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 kiaušiniai
800–900 ml (480–540 g) kvietinių miltų

Įdarui:
9 didelės arba 18 mažų riekučių rūkyto kumpio
18 riekučių išlaikyto/subrandinto sūrio (pvz., šveicariško emmentaler sūrio)
18 raudonųjų ankštinių pipirų

Apvolioti vyniotiniams:
1 kiaušinis

Gaminimas:

1. Ištirpinkite puode sviestą.
2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir jame išmaišykite mieles.
3. Sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, šviesų sirupą, įmuškite kiaušinį, suberkite didžiąją dalį miltų, suminkykite tešlą.
4. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir palaikykite maždaug 30 min., kad pakiltų.
5. Pabarstykite stalą miltais ir ant jo išverskite tešlą. Minkykite tol, kol ji pasidarys glotni ir paslanki.
6. Iškočiokite ½ cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį į 9 mažus kvadratėlius. Perpjaukite kiekvieną kvadratėlį įstrižai, kad gautumėte 18 trikampių gabalėlių.
7. Į kiekvieną trikampį tešlos lakštelį įdėkite po gabalėlį kumpio, sūrio bei raudonojo ankštinio pipiro ir susukite.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 250Å—.
9. Sudėkite suktinukus į skardą, išklotą folija. Palaikykite juos 20 min., kad pakiltų.
10. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir kepkite 10–15 min. viduryje orkaitės, kol pagels.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!