Šokoladinis pyragas

Ingridientai:
300 g šaldytos trapios tešlos, atšildytos,
500 ml tirštos grietinėlės,
500 g pusiau kapoto saldaus (juodojo) šokolado,
200 ml pieno,
3 dideli kiaušiniai, lengvai suplakti,
125 ml plaktos grietinėlės,
Šviežios avietės, papuošti.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą.

Didelėje keptuvėje ant mažos ugnies užvirinkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Atvėsinkite. Įmaišykite pieną ir kiaušinius. Iškočiokite tešlą ant miltais apibarstyto paviršiaus. Sudėkite į paruoštą formą. Pabadykite pagrindą šakute.

Išklokite formą vaškuotu popieriumi. Sudėkite ant viršaus sausų pupų ar kulinarinių svarelių. Kepkite 10 minučių. Nukelkite pupas ir nuimkite popierių. • Įpilkite į formą šokoladinio įdaro ir kepkite, kol įdaras sustings, 20-25 minutes. Atvėsinkite. Atlaisvinkite ir nuimkite formos šonus. Papuoškite kepinį plakta grietinėle ir avietėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!