Šokoladinis kremas

Ingridientai:
4 kiaušinių tryniai
2 š. smulkaus cukraus
1/2 plytelės rupiai sutarkuoto šokolado
1 š. kakavos
1 š. tirpios kavos
žiupsnelis cinamono
1/4 I pieno
4 želatinos lapeliai
1/4 I grietinėlės
1 pak. vanilinio cukraus
1-2 taurelės romo arba konjako
Gaminimas
Trynius ištriname su cukrumi iki baltumo, suberiame šokoladą, kavą, tirpią kavą ir cinamoną, įpilame karšto pieno ir šią masę plakame 2-3 min. Įmaišome išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.
Į pravėsusį, bet nesustingusį kremą sukrečiame grietinėlę, išplaktą su vaniliniu cukrumi. Įpilame romo arba konjako.
Kremą sukrečiame į taures ir 1-2 vai. laikome šaldytuve. Patiekiame su mandarinais ir plakta grietinėle.
(Kviečiu prie st)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!