Šokoladiniai kvadratėliai su medumi

Ingridientai:
250 g sutrupinto juodojo šokolado,
90 g minkšto sviesto,
4 kiaušiniai, lengvai suplakti,
250 g skaidraus medaus,
250 g parastų kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
Graikinių riešutų puselės, papuošti,
Migdolų drožlės, papuošti.

Glajus:
250 g miltelinio cukraus,
50 g nesaldintų kakavos mitelių,
60 g minkšto sviesto,
2-3 šaukštai verdančio vandens.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Ištepkite sviestu kvadratinę 25 cm skersmens skardą. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens.

Dideliame dubenyje suplakite šokoladą, sviestą, kiaušinius ir medų iki vientisos masės. Įplakite miltus ir kepimo miltelius. Sukrėskite tešlą į paruoštą skardą. Kepkite, kol gražiai pakils, apie 30 minučių. Atvėsinkite skardoje, ant grotelių.

Glajus: Dideliame dubenyje suplakite miltelinį cukrų, kakavą, sviestą ir vandenį iki vientisos masės. Apliekite kepinį ir papuoškite graikiniais riešutais bei migdolais. Leiskite glajui sustingti, paskui supjaustykite kvadratėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!