Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir vyšniomis

Ingridientai:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
4 kiaušiniai;
1 kg varškės;
200 g cukraus;
2 valg. š. citrinų sulčių;
2 valg. š. romo;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 kg vyšnių.
Gaminimas
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti į kepimo skardos dydžio lakštą. Jį įkloti į šaltu vandeniu suvilgytą skardą ir subadyti. Kepti orkaitėje 10 min.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir sumaišyti su varške, 150 g cukraus, citrinų sultimis, romu bei pudingo milteliais. Baltymus išplakti iki standžių putų su likusiu cukrumi ir įmaišyti į varškės masę. Ją tepti ant apkeptos sluoksniuotos tešlos. Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus ir paskirstyti ant varškės masės. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 175°C ir pyragą kepti dar 25-30 min. Iškepusį pyragą galima patiekti pabarstytą cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!