Šlaunelės su vyno padažu

Ingridientai:
4 porcijoms reikės:

4 didelių vištienos šlaunelių,
2 morkų, poro, svogūno,
250 g pievagrybių,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
8 šakelių čiobrelių,
2 šaukštelių miltų,
1/2l. sauso vyno,
1/4 stiklinės grietinės,
druskos, pipirų.
Gaminimas
Vištienos šlauneles pabarstykite druska ir pipirais. Morkas supjaustykite. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite "ratukais". Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ne itin plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Aliejų pakaitinkite su sviestu. Vištienos šlauneles apkepinkite iš visų pusių. Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Sudėkite porą, morką, svogūną ir pievagrybius. Troškinkite dar 5 minutes. Nu-skinkite čiobrelių lapelius. Daržoves pabarstykite miltais, sudėkite čiobrelius, sumaišykite. Supilkite baltą sausą vyną ir troškinkite dar 15 minučių. Šlauneles išimkite iš daržovių padažo. Į padažą sudėkite grietinę ir sumaišykite. Užvirkite, pagardinkite druska ir pipirais. Šlauneles sudėkite į didelę lėkštę ir užpilkite vyno ir daržovių padažą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!