Sausainukų putėsiai

Ingridientai:
500 g karčiai saldaus (juodojo) šokolado,
250 g cukraus,
200 ml vandens,
2 kiaušiniai,
8 kiaušinių tryniai,
1 šaukštas bekvapės želatinos,
375 ml tirštos grietinėlės,
36 sausainukai.
Gaminimas
Ištepkite sviestu 25 cm skersmens atidaromą formą. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens. Atvėsinkite. Keptuvėje virš vidutinio kaitrumo liepsnos ištirpinkite cukrų 125 ml vandens. Perbraukite keptuvės šonus šepetėliu, pamirkytu šaltame vandenyje, kad nesusidarytų cukraus kristalėlių. Virkite, nemaišydami, kol mišinys pasieks 114°C.

Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius iki putų. Kiek padidinę plakiklio greitį, palaipsniui įplakite cukraus mišinį iki tirštos masės.

Mažoje keptuvėje likusiame vandenyje išberkite želatinos grūdelių. Palaikykite 1 minutę. Apvirkite ant mažos ugnies, kol visiškai ištirps. Sudėkite želatinos mišinį į kiaušinių mišinį.

Padidinę plakiklio greitį, dideliame dubenyje suplakite grietinėlę iki standžių putų. Gumine mentele sudėkite šokoladą, paskui grietinėlę. Uždėkite sluoksnį sausainių. Sukrėskite putėsius į pudingo formą ir atšaldykite 6 valandas arba kol sustings. Atsargiai atlenkite formos šonus prieš patiekdami.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

egle 2012-01-13 20:02:36
tai putesiai saldomi atskirai? viename inde sokolada,sausainiai, grietinele, o kitame kiausiniu mase? arba cia kazkas ne taip arbe as kazko nesuprantu...