24 rezultatų ieškant "savo"

Grybų ir žuvies apkepas

Formą patepti riebalais, sudėti gabalėliais supjaustytus grybus ir žuvį. Miltus (ir kapotą svogūną, jei jo dedama) pakepinti riebaluose. Įpilti pieno, 8 - 10 minučių pavirinti ir ataušinti. Į padažą įdėti žalių kiaušinių, prieskonių ir užpilti ant grybų ir žuvies. Viršų a..

Recepto vertinimas: 0

Margos salotos su grybais

Didesnius grybus supjaustyti į keturias dalis, mažų nepjaustyti. Kitus produktus supjaustyti plonais griežinėliais arba šiaudeliais ir sudėti į salotinę. Grietinę (arba kefyrą) sumaišyti su prieskoniais ir užpilti ant salotų. Grietinę arba kefyrą galima maišyti su majonezu. Tada pr..

Recepto vertinimas: 0

Medaus tortas su riešutais

Ištirpinti sviestą, įdėti medų ir dar šiek tiek pašildyti. Kiaušinį ištrinti su cukrumi. Viską sumaišius pamažu sukant berti miltus. Įberti arbatinį šaukštelį “gesintos” sodos. Iš šios tešlos iškepti 3 norimos formos paplotėlius ir ataušinti. Grietinę išsukti su cukrumi,..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena su keptom daržovėm

Daržoves nuplauti. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Papriką supjaustyti stambesniais kubeliais, agurką, svogūną, pomidorą supjaustyti šiaudeliais, vištieną kubeliais. Visas daržoves kepam atskirai, kad išlaikytų savo kvapą ir skoni. Suberiam į dubenį, tada ant iškeptos vištienos..

Recepto vertinimas: 0

Grybai su kumpiu ir sūriu

Šviežius grybus nuvalyti, nuplauti ir ištroškinti savo sultyse. Kapotus arba mėsmale sumaltus grybus sumaišyti su kapotu kumpiu, kiaušiniu, tarkuotu sūriu, grietine, pasūdyti. Jei grybuose daug sulčių ir įdaras per skystas, įberti džiūvėsėlių. Jei šio įdaro prikimštos daržovė..

Recepto vertinimas: 0

Grybų pudingas

Grybus sukapoti ir kartu su svogūnu sumalti mėsmale. Į maltus grybus sudėti išsuktą sviestą, kiaušinių trynius, įpilti skysčio, įberti džiūvėsėlių arba miltų, pasūdyti. Paskiausiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą, džiūvėsėliais ..

Recepto vertinimas: 0

Nicos salotos su tunu ir ančiuviais

Tuną perdėkite į sietelį ir nuvarvinkite, sudėkite į lėkštę ir sutrinkite jį šakute. Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplaukite, pašalinkite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dal..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su pikantiško skonio skrebučiais

Pomidorus panardinti į verdantį vandenį, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklas ir smulkiai sukapoti. Nuvalytas daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais. Morkas ir salierus patroškinti su sviestu, sukrėsti pomidorus, supilti sultinį ir pavirti 5 minutes. Žuvies sultinį pa..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis fondue bourguignonne

Supjaustykite jautieną į mažus gabalėlius. Įkaitinkite kepimo aliejų. Jis neturėtų užimti daugiau kaip pusę indo tūrio. Įsitikinkite, kad aliejus pasiekė reikiamą temperatūrą. Pastatykite fondiu indą ant stalo, aliejaus temperatūrą palaikys kaitinimo šaltinis.Jautienos kubelius ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su tunu ir daigintais kviečiais

Obuoliai nuplaunami, išskobiamas vidurys. Iš varškės, razinų (prieš tai numirkytų), cukraus, vanilinio cukraus, cinamono, kaiušinių užmaišoma vientisa masė. Šaukštu dedama į išskobtą obuolį , kol užsipildys ertmė. Įdaryti obuoliai kepami įkaitintoje orkaitėje iki 2..

Recepto vertinimas: 0

Keptas ešerys grybų padaže

Žuvis supjaustyti gabalais, pabarstyti prieskoniais ir kiek palaikyti. Paskui apvolioti miltais, iš abiejų pusių iki rusvumo apkepinti ir sudėti į dubenį. Įkaitintuose riebaluose iki auksinės spalvos pakepinti miltus, įpilti sultinio, vyno, įdėti grietinės, tarkuotą obuolį, prieskoni..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių ir daržovių troškinys

Ryžius išvirti, sutarkuoti morkas ir pakepinti aliejuje, supjaustytus svogūnus taip pat apskrudinti kartu su morkomis. Paprika supjausčius kubeliais pakepti aliejuje, pabaigoje įdėti ir pomidorų gabalėlius. Visus šiuos produktus sumaišyti su ryžiais bei pabarsčius pipirais, druska ir pr..

Recepto vertinimas: 0

Šokolado pagardas

20g cukraus išmaišykite su 4g kakavos (kakavą pirkite tik ,,Saldvos" raudoname kartoniniame pakelyje, nes visos kitos yra netikusios). 20g grietinėlės su 15g sviesto (būtinai naminių, nes parduotuvėse nei grietinėlės, nei sviesto jau nebėra) ištirpdykite virš ugnies, įmaišykite cukr..

Recepto vertinimas: 1

Akis

ant vienos sumustiniu duonos riekele uzpilkite zale kiausini o sukita sumustiniu duonos riekele labai greitai uzdeti ant virsaus.Ir iskepkite pagal savo skoni. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su mėsa

Svogūną nulupame, supjaustome smulkiai, suberiame į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 5 minutes patroškiname. Sudedame labai smulkiai spjaustytą česnaką, įberiame cinamono, raudonųjų pipirų ir troškiname dar 30 sekundžių. Sudedame faršą, pasūdome ir maišydami troškina..

Recepto vertinimas: 1

Mišrainė drebučiuose

Virtos daržovės supjaustomos žirnio dydžio kubeliais. Morkos bus skanesnės, jeigu jas, supjaustytas mažais kubeliais, patroškinsite nedideliame vandens kiekyje. Į apvalų arba kvadratinį dubenį dedamos supjaustytos daržovės: pirmiausia sluoksnis bulvių, ant jų žirneliai, ant ži..

Recepto vertinimas: 0

Karpis drebučiuose

Paruoštą žuvį supjaustyti gabaliukais. Galvą, uodegą ir pienius atidėti. Žuvies gabaliukus sudėti į šiltą kur-bujon nuovirą ir virti 45 minutes. Tuomet žuvį išimti, pašalinti nuo jos odą ir supjaustyti. Gabaliukus į pusdubenį sudėti taip, kad žuvis įgautų savo pirmykštę f..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Sviestą ištrinti su cukrumi, dėti po vieną trynį, grietinę, miltus išmaišytus su soda (ar kepimo milteliais). Į išplaktus baltymus dėti vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos/apelsino žievelę ar cinamono savo nuožiūra, pagal skonį. Viską sudėti į tešlos masę ir pamažu išmaišy..

Recepto vertinimas: 0

Kviečių salotos su pomidorais, kukurūzais ir kaparėliais

Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite kviečius ir virkite 35-40 min., kol suminkštės. Išvirusius perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir paberkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad visiškai nudžiūtų. Suberkite kviečius į didelę salotinę. Sudėkite pomidorus, kuku..

Recepto vertinimas: 5

Savo sultyse marinuoti šašlykai (Ramunės)

Kiaulieną pjaustykite kubeliais, ištrinkite druska ir pipirais. Į puodą dėkite kiaulienos gabalėlius ir griežinėliais pjaustytus svogūnus. Mėsą gerai išmaišykite rankomis arba padaužykite mediniu plaktuku, tada paslėkite ir 3-4 valandas laikykite šiltoje patalpoje. Maukite ant ieš..

Recepto vertinimas: 5

Meksikietiški bulviniai blyneliai (Tortas de papa) (foto)

Bulves nuplaukite. Apie 30 min. virkite su lupenomis, kol suminkštės, tada nulupkite ir sugrūskite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ir sūrį sumaišykite su bulvėmis. Baltymus gerai išplakite su druska ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Alyvuogių aliejų įkait..

Recepto vertinimas: 5

Mėlynės savo sultyse be cukraus

Uogas perrinkti, nuplauti ir suberti i svarius stiklainius. Svieziai isspaustas melyniu sultis pakaitinti iki 60-70 C ir uzpilti ant uogu. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir pasterizuoti 75-80 C temperaturoje. Sandariai uzdaryti metaliniais dangteliais. Indelius 10 min. palaikyti apver..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių uogienė 2

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I verdanti sirupa berti nuplautas melynes porcijomis. Suberus paskutine uogu porcija, virti 5-7 min. ir 8-10 vai. palaikyti. Atvesinus virti ant silpnos ugnies, kol uogiene sutirstes iki reikiamo tirstumo (kai uogienes lasas ant lekstes islaiko savo forma). Kars..

Recepto vertinimas: 3

Trešnės savo sultyse be cukraus

Tresnes nuplauti, isimti kauliukus, labai talpiai (truputi paslegiant) sudeti i paruostus stiklainius ir pasterizuoti 85 C temperaturoje 0,5 I talpos stiklainius 25 min., 11-30 min. Jei stiklainiai buvo prideti nepakankamai talpiai ir po kaitinimo tresniu turis gerokai sumazejo, stiklainio turini ga..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: savo