Salotų krepšeliai

Ingridientai:
Tešlai:
300g miltų,
80g sviesto,
100g grietinės,
2-3 šaukšteliai pieno,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis cukraus,
druskos.

Salotoms:
150g bulvių,
100g agurko,
100g paukštienos,
100g majonezo,
druskos,
pipirų,
1 kiaušinis,
petražolių lapelių.
Gaminimas
Į miltus įberiame druskos, cukraus, sudedamas išplaktas kiaušinis, šiek tiek pašildyto sviesto, įpilama pieno ar vandens ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Paskui ji plonai iškočiojama, išspaudžiami ploni paplotėliai ir sudedami į riebalais išteptas formeles. Kepama vidutinio karštumo krosnyje. Apgeltę "krepšeliai" išverčiami.

Virtos bulvės, nuluptas agurkas, vištiena smulkiai supjaustoma, įberiama druskos, maltų pipirų, ir viskas sumaišoma su majonezu. Salotos sudedamos į krepšelius, puošiamos kietai virto kiaušinio skiltelėmis ir petražolėmis ar kitokiais žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!