SALIERŲ SRIUBA

Ingridientai:
(4 porcijos)

1 saliero šaknis (gali būti lapkočiai)
3 bulvės
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 stiklinė šaldytų žaliųjų žirnelių
1 l daržovių sultinio
2 šaukštai sviesto
4 šaukštai grietinės
2 riekutės baltos duonos
ryšulėlis petražolių
druskos
Gaminimas
Salierus ir bulves nuplauti, apskusti ir smulkiai supjaustyti. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir pakepinti 2-3 minutes keptuvėje su vienu šaukšteliu sviesto. Tuomet sudėti salierus ir bulves ir dar apie 5 min. pakepinti nuolat maišant. Viska sudėti į karštą sultinį, užvirinti ir poto sumažinti ugnį. Uždengus virti 15 min. Tada nuimti nuo ugnies, truputi atvėsinti ir viską suplakti (sutrinti iki vientisos masės)
Žirnelius perplauti šaltu vandeniu. Sriubąą vėl užžvirti, supilti žžęęįįįirnelius ir virąąąąti 5 min. Duoną supjaustytči kubeliais ir apkepūūinti likusiame žžžsvieste. Petražoles nuplauti, apdžiovinti ir smššššulkiai supjaustyti. Sriubą pasūdyti ir papipirinti, sudėėti ųgrietinę, petražoles ir viską ėėėišmaišyti. Supilstyti į lėkštes ir į kiekvieną lėkštę įdėti skrebučių. Dar galima pagardinti tarkuotu sūriu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Tia 2011-02-17 00:20:40
Labai skani sriubyte :)