Rizotas su šparagais ir žirniais

Ingridientai:
4 porcijoms:

60 ml riebios grietinėlės;
Žiupsnelis šafrano;
90 g sviesto;
250 g nedidelėmis dalelėmis supjaustytų šparagų;
3 smulkiai supjaustyti nedideli svogūnai;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
150 g šaldytų žirnelių;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Nedideliame inde sumaišykite šafranus su grietinėle. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite šparagus, du trečdalius svogūnų ir pakepinkite 2 min. Pagardinkite druska bei pipirais. Įpilkite samtį sultinio ir kaitinkite, kol šparagai pasidarys apykiečiai (6-7 min.). Sudėkite žirnius ir kepinkite, kol visos daržovės suminkštės (3-4 min.). Supilkite grietinėlę ir viską gerai sumaišykite. Pakaitinkite dar 1-2 min. ir nuimkite nuo ugnies.

Ant vidutinės ugnies kitoje didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite likusius svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 minutes. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Maišant, kad susigertų, pradėkite dalimis pilti daržovių sultinį (po ½ stiklinės), kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite likusį sviestą ir parmezaną. Uždenkite ir palikite 1 min.

Serviravimo inde ant rizoto šaukštu tolygiai paskirstykite šparagų masę ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!