Rizotas su porais ir parmezano sūriu

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 g sviesto;
3 plonais griežinėliais supjaustyti nedideli porai;
350 rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
100 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite porus ir pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Pagardinkite druska bei pipirais. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!