Ragaišis su troškintais kopūstais

Ingridientai:
300 g stambiai maltų kvietinių miltų,
200 g ruginių miltų,
1,5 stiklinės pieno,
10 g mielių,
po žiupsnelį cukraus ir druskos,
0,5l. raugintų kopūstų,
2 galvutės svogūnų,
keli šaukštai spirgų.
Gaminimas
Stiklinėje ištrinti mieles ir cukrų., kad pasidarytų skysta tyrė. Pašildytą pieną, 1/3 miltų ir mieles supilti į dubenį. Užmaišyti tešlą ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Pakilusią gerai išminkyti, suberiant tikusius miltus bei druską. Sudėti į kepinių formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Padėti šiltai, užkloti švariu audeklu. Prieš dedant kepti, paviršių patepti plaktu kiaušiniu. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 35-40 min. Kol ragaišis kepa, mažame kiekyje vandens patroškinti kopūstus, baigiant sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus bei spirgus.

Ragaišį patiekti su karštais troškintais kopūstais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!