Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais

Ingridientai:

1 kilogramas miltų,
2 stiklinės pieno,
4 tryniai,
200 gramų cukraus,
30 gramų mielių,
150 gramų riebalų,
7 gramai druskos,
citrinos žievelių

Varškės masei

1 kilogramas varškės,
3 kiaušiniai,
250 gramų cukraus,
2 šaukšteliai cinamono arba vanilinio cukraus,
200 gramų razinų,
100 gramų sviesto,
1 šaukštas miltų

Obuolienei

2 kilogramai obuolių,
200 gramų cukraus,
2 šaukšteliai cinamono,
100 gramų razinų

Gaminimas

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui.

Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas 6—7 milimetrų storio lakštas ir įtiesiamas į riebalais pateptą, miltais išbarstytą skardą. Skardos pakraščiais uždedami tos pačios tešlos voleliai. Pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla 15 — 20 minučių kepama krosnyje.

Ištraukus užbarstoma cinamonu ir skubiai aptepama varškės mase, papuošiama tos pačios tešlos juostelėmis, visas paviršius aptepamas kiaušiniu, apdėliojama sviesto gabalėliais ir dar apie 25 minučių kepama.

Varškę kai kurios šeimininkės deda ant neapkeptos tešlos. Tuo atveju pakilusi tešla užbarstoma cinamonu ir miltais. Kepama 1 valandą.

Iš tokios pačios tešlos daromi pyragai su vaisių bei uogų košėmis.

Obuoliai nulupami, išimamios sėklos, supjaustomi skiltelėmis. Šios sudedamos ant skardoje pakilusios ir miltais pabarstytos tešlos viena prie kitos. Ant obuolių užbarstoma razinų ir cukraus. Puošiama tos pačios tešlos juostelėmis, kurios prieš kišant į krosnį aptepamos kiaušiniu. Obuolius galima apibarstyti tešlos trupiniais, pagamintais iš 100 gramų miltų, 50 gramų cukraus, 50 gramų sviesto.

Vietoj obuolių galima vartoti tirštą obuolių, slyvų, bruknių košę arba rabarbarus. Pastarieji nulupami, supjaustomi 1 centimetro ilgio gabalėliais, užbarstomi cukrumi ir laikomi porą valandų. Prieš dedant ant tešlos, rabarbarai išberiami ant kiaurasamčio, kad nubėgtų sultys, ir sumaišomi su cinamonu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!