Pyragaičiai su mandarinais

Ingridientai:
Tešlai:
120 g. sviesto,
100 g. miltinio cukraus,
4 kiaušiniai,
200 g. miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
5 šaukšteliai kakavos miltelių,
šaukštelis romo.

Įdarui:
600 g. konservuotų mandarinų,
500 ml. kefyro,
100 g. miltinio cukraus,
20 g. želatinos,
200 g. grietinėlės,
melisų lapelių.
Gaminimas
Sviestą išsukame su miltiniu cukrumi. Po vieną įsukame kiaušinius. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą, romą ir sudedame į sviesto ir kiaušinių masę. Viską gerai sumaišome. Sudedame tešlą į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 25 minutes. Paskui išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.

Mandarinus suverčiame į kiaurasamtį, nuvarviname sultis. Sumaišome kefyrą, cukrų ir 3 šaukštus mandarinų sulčių. Želatiną išbrinkiname, ištirpiname ir įsukame į kefyro masę.

Grietinėlę gerai išplakame ir sumaišome su kefyru kremu. Sudedame mandarinų skilteles. Šiek tiek paliekame papuošti.

Pyrago paplotį aptepame kremu ir laikome šaltai apie 4 valandas. Supjaustome gabalėliais. Papuošiame mandarinų skiltelėmis ir melisų lapeliais.

Pastabos:
Kefyro kremas bus aromatingesnis, jeigu mandarinus 10 minučių palaikysite rome.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!