Prismaigstytas šernienos kepsnys


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1 kg šernienos (nugarinė arba kumpis),
2 stiklinės vandens,
1.1 šaukštelis druskos,
2.gabalėlis česnako,
3.3 pipirai,
4.3 kadagio uogos,
5.1 šaukštas acto,
6.1 šaukštas tarkuotų krienų,
7.100 g rūkytų ar sūdytų lašinukų,
8.muškato riešuto,
9.1 svogūnas,
10.1 morka,
11.1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
12.1 šaukštas pomidorų tyrės,
13.2 šaukštai vyno,
14.1-2 šaukštai aštraus padažo. 

Gaminimas:

Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su prieskoninėmis daržovėmis, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti grietine arba ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Kas 8-10 minučių kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per maža. įpilti vandens arba sultinio. Iškepusią mėsą perdėti į dubenį, supjaustyti plonais griežinėliais. SKystį, kuriame kepė, iškošti ir pridėti aštrių prieskonių. Kepsnys patiekiamas karštas arba šaltas. Prie karšto kepsnio tinka keptos bulvės, troškinti burokėliai arba kopūstai, pakepinti griežčiai, marinuotų vaisių ir daržovių (slyvų, burokėlių, obuolių) arba mišrios daržovių salotos. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!