Prancūziškas batonas

Ingridientai:
2 batonams:

25 g šviežių mielių;
½ arb. š. druskos;
350 g miltų.
Gaminimas
Dideliame dubenyje mieles ištirpinti 6 šaukštuose drungno vandens. Po truputį suberti miltus bei druską ir tešlą gerai išminkyti. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Paskui tešlą dar kartą išminkyti ir 30 min. palaikyti, kad dar pakiltų. Ant miltais pabarstytos lentos ar stalo iš tešlos suformuoti du ilgus plonus batonus. Jei nepavyksta suformuoti ir ištempta tešla vėl susitraukia, 5 min. reikia palaukti ir vėl bandyti tempti į ilgį.

Batonus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 10 min. palaikyti, kad iškiltų. Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros. Batonus labai aštriu ir plonu peiliu daug kartų skersai įpjauti ir aptepti vandeniu. Kepti orkaitėje 10-15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!