Pikantiškas obuolių ir cinamono pyragas (Ramunės)

Ingridientai:
50 g iškočiotos trapios tešlos,
100 g maltų migdolų,
50 g sviesto,
6 nuluptų, plonais griežinėliais supjautytų obuolių,
5 šaukštų cukraus,
2 šaukštų abrikosų džemo,
25 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio malto cinamono,
1/4 šaukštelio malto imbiero,
1/4 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
2 kiaušinių,
65 g cukraus pudros.
Gaminimas
Kepimo formas nuimamu dugnu iškloti tešla, subadyti šakute ir kepti 20 min. Išėmus iš formų, pabarstyti migdolais. Keptuvėje ištirpinti sviestą,sudėti obuolius ir kepti ant silpnos ugnies 10-12 min.Suberticukrų, dar pakepti 10 min. maišant.Leisti atšalti.Tada nupilti atsiradusį skystį ir sudėti obuolius ant tešlos.Paviršių išlyginti.Ištirpinti abrikosų džemą ir aptepti pyrago paviršių.Grietinėlę, vanilės ekstraktą, prieskonius, kiaušinius ir cukraus pudrą suplakti. Sudėti ant obuolių masės ir kepti 35-40 min. Leisti atšalti. Tada suvynioti į plėvelę ir 6 - 8 valandom dėti į šaldiklį. Galima šaldiklyje laikyti iki 1 mėnesio.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!