25 rezultatų ieškant "skardai"

Kepta lydeka

Konservuotus ir sviezius vaisius supjaustyti kubeliais. Ledus ir jogurta sudeti i plakikli ir plakti iki vientisos mases. Plakant ipilti vysniu sirupo. Gauta mase uzpilti vaisius. Galima papuosti spalvotomis kokoso drozlemis. ..

Recepto vertinimas: 3

Vaisinis pyragas

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti tirpdytą sviestą arba aliejų išmaišyti, supilti kefyrą arba rūgpienį išmaišyti, maišant pilti po vieną šauktą miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, kai tešla bus pakankamai tiršta išplakti kia..

Recepto vertinimas: 0

Marcipaniniai trapus sausainiai

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 5

Jautienos maltiniai

Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus malti..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su vyšniomis

Iš miltų, vieno kiaušinio trynio, tarkuoto sviesto ir 100 g miltinio cukraus užminkome tešlą. Suvyniojame į plėvelę ir laikome šaltai 30 minučių. Tešlą įdedame į riebalais pateptą skardą taip, kad krašteliai išsikištų aukštai virš skardos. Keliose vietose subadome tešlą ..

Recepto vertinimas: 5

Apelsininiai sausainiai (Polvorones de naranja)

Nutarkuokite vieno apelsino ir pusės citrinos žieveles. Išspauskite vaisių sultis. Apelsinų sulčių turėtų būti apie 50 ml. Minkštą sviestą išplakite su ¾ cukraus pudros. Įmaišykite kiaušinio trynius ir pamažu supilkite apelsinų sultis. Migdolus sumaišykite su miltais ir sudėk..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Visų Šventųjų duona (Pan de muerto)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles ir 1 arb. š. cukraus. Įpilkite 50 ml šilto vandens ir sumaišykite. Uždengtą pastatykite šiltai 15-20 min. Išlydykite sviestą. Kai tik mielės iškils, sudėkite šiltą, bet nekarštą sviest..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas „Dunojaus bangos“ su vyšniomis ir šokolado glajumi

Kakavą, 50 g cukraus bei 3 valg. š. pieno atidėti į šalį. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą, cukrų ir kiaušinius išplakti iki purios masės ir į ją po truputį sudėti su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei pieną. Pagardinti citrinų sultimis ir romu. Pusę pa..

Recepto vertinimas: 2

Kugelis su varške

Bulves sutarkuokite. Nusunkę užpilkite karštu ištirpintu sviestu. Įmuškite 2 kiaušinius, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Varškę permalkite mėsmale, įmuškite likusį kiaušinį, įberkite šiek tiek smulkintų mėtų lapelių, pagardinkite druska ir taip pat gerai išmaišyk..

Recepto vertinimas: 4

Citrininis vyniotinis

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su 4 šaukštais vandens. Po truputį plakant suberti cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su avietėmis ir grietinėle

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purumo. Po truputį plakant suberti 100 g cukraus. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir sudėti ant išplaktų trynių. Ant viršaus išsijoti miltų, k..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiška duona

Iš raugui skirtų ruginių miltų, mielių ir 250 ml vandens paruošti vientisą tešlą. Ją uždengti ir palikti 16 val., kad pakiltų. Raugą sumaišyti su drungnu pienu, aliejumi, druska, 2 šaukšteliais kmynų ir abiejų rūšių miltais. Viską gerai išminkyti. Tešlą uždengti ir va..

Recepto vertinimas: 3

Šviesi kvietinė duona

Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200..

Recepto vertinimas: 3

Plikytos tešlos pyragėliai su grietinėlės įdaru

Tešlai 125 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu bei druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Į skystį iš karto suberti miltų ir krakmolo mišinį. Puodą vėl statyti ant viryklės ir maišyti tol, kol susiformuos nuo puodo kraštų lengvai atsiskiriantis tešlos gniužulas bei ant pu..

Recepto vertinimas: 4

Įvairiaspalvis pavasariškas vyniotinis

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį. Viduryje padaryti įdubimą, į jį įmušti 1 kiaušinį (kitas liks vyniotiniui aptepti), įpilti actą, sviestą, įberti druskos. Dalį miltų įmaišyti šakute pradedant nuo vidurio. Maišant po truputį įpilti 50 ml drungno vandens. Minkyti rankomis ..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su obuoliais ir persikais

Tešlai miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti aliejų. Iš lėto supilti 250 ml drungno vandens. Pilant tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir ma..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių vyniotinis su medumi

Kvietinius miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį supilti aliejų, pusę citrinos sulčių, suberti druską ir vanilinį cukrų. Po truputį supilti 100-150 ml drungno vandens ir, pradedant nuo vidurio, viską suminkyti į vientisą tešlą. Tešlą mušt..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai sausainiai su šokolado glajumi ir kokoso drožlėmis

Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį. Trintą citrinos žievelę sumaišyti su miltais ir po truputį įmaišyti į sviesto masę. Tešlą apie 30 min. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros...

Recepto vertinimas: 1

Kalėdinės širdelės su cinamonu ir lazdyno riešutais

Miltus išsijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinį, ant kauburėlio kraštų dėti sviesto arba margarino gabalėlius, berti cukrų, vanilinį cukrų ir cinamono miltelius. Pradedant nuo išorės suminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į polietil..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis vyniotinis

1. Skarda istepti sviestu, iskolioti pergamentiniu popieriumi, sutepti sviestu.2. Kiausinius isplakti su vandeniu, cukrumi ir druska iki baltu putu.3. Miltus, krakmola ir kepimo miltelius sumaisyti, persijoti, suberti i kiausiniu plakini ir atsargiai ismaisyti. Tesla supilti i paruosta skarda ir isl..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas paprastasis

Atskirti trynius nuo baltymu. Maisytuvu standziai isplakti baltymus su cukrumi. I isplaktus baltymus deti po viena tryni ir nuolat maisyti. Sumaisyti miltus, krakmola ir kepimo miltelius, deti po truputi i plakamus kiausinius. Skarda istepti sviestu, pabarstyti dziveseiais. Sia porcija (maza porcija..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragasVI

Skarda istepti sviestu ir i ja pripjaustyti obuoliu(be odos). I inda imusti kiausinius ir sumaisyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada pilti miltus ir gerai ismaisyti. Mase uzpilti ant obuoliu. Kepti 30-40 min. SKANAUS (AUKSE)..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Citriną su žievele supjaustome smulkiai ir sumaišome su obuoliais. Ištirpiname margariną ir supilame į kitame inde išmaišytą cukrų su kiaušiniais. Tada suberiame miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelus. Gerai išmaišome ir suberiame..

Recepto vertinimas: 4

Ryžių apkepas su varške

Isverdame biria ryziu kose, atausiname, dedame varske, su cukrumi iki baltumo kiausinius, nuplautas ir nusausintas razinas, sviesta. Viska ismaisome. Skarda istepame aliejumi, sukreciame mase, virsu istepame grietine ir kepame 200 laipsniu karstyje. Valgome su grietine arba ug..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: skardai