PIEVAGRYBIAIS ĮDARYTAS KARPIS

Ingridientai:
1 karpis (apie 1,5kg)
1 šaukštas margarino
1 šaukštas sviesto
1 bandelė (nesaldi)
2 kiaušiniai
nepilna stiklinė pieno
10-15 vidutinių pievagrybių
petražolių lapelių
maltų pipirų, citrinpipirių ir druskos pagal skonį

Gaminimas
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrinus druska palaikoma 30 min. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska. Paskiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Apsausinta žuvis prikemšama įdaro ir ''užsegama'' pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir įį jįįį įdedama žžuvis. Priešš dedant orkaitėn, žžuvis keliose vietose ašštrįiu peiliu įpjaunama skersai ir apipilaččžma likusiuoju šištirpintųų ššsviestu. Kepama 45-60 minučiųų. Kepant dažnai palaistoma atsiradusiu skysčiu. ŽŽuvis bus iškepusi, kai, paspaudus prie galvos nebeišsiskiria sultys. ėėnTiekiama inde, kuriame kepė, su bulvėmis fri.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!