Persikų tortas su pistacijų kremu

Ingridientai:
250 g sviesto;
250 g cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
3 kiaušiniai;
195 g krakmolo;
150 g miltų;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
80 g pistacijos riešutų;
500 ml pieno;
1 arb. š. vanilinio cukraus;
3-4 persikai;
Riebalų formai ištepti.
Gaminimas
200 g minkšto sviesto sudėti į dubenėlį ir išplakti iki purios masės. Įberti 150 g cukraus, tarkuotą citrinos žievelę, po vieną įmušti kiaušinius. Sudėti 150 g krakmolo, miltus ir kepimo miltelius. Šį mišinį suberti į sviesto ir kiaušinių masę ir 2 min. plakti elektriniu maišikliu, nustačius didžiausią greitį.

Riebalais ištepti 26 cm skersmens torto formos dugną, supilti tešlą ir kepti iš anksto įkaitintoje iki 175-200°C temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Tortą ataušinti, išimti iš formos ir perpjauti į 2-3 dalis (taip, kad gautųsi 2-3 sluoksniai).

Pistacijų riešutus smulkiai sumalti . Pudingui 45 g krakmolo išmaišyti su 4 valg. š. pieno. Likusį pieną, 100 g cukraus bei vanilinį cukrų užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Supilti ištirpintą krakmolą ir puodą vėl trumpai uždėti ant ugnies. Vos vos pavirti. Pudingą ataušinti, kartkartėmis pamaišant, kad neatsirastų plėvelė. 150 g sviesto išplakti iki purios masės. Į šią masę po truputį įmaišyti ataušintą pudingą bei pistacijos riešutus.

Torto lakštus aptepti kremu, paliekant 1 cm pločio kraštelius. Paskui lakštus sudėti vieną ant kito. Persikus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti griežinėliais. Juos sudėti ant torto viršaus ir pabarstyti kapotais pistacijos riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!