Persikų tortas su maskarponės (arba rikotos) sūriu

Ingridientai:

200 gramų sviestinių sausainių,
80 gramų sviesto,
30 gramų želatinos,
350 gramų maskarponės sūrio (kaip grietinėlė, labai kaloringas ir gana brangus)
arba
350 gramų rikotos sūrio (primena varškės-grietinėlės kremą, pigesnis ir nekaloringas),
350 gramų jogurto su persikais,
70 gramų cukraus,
20 gramų vanilinio cukraus,
5 šaukštai citrinų sulčių,
4 persikai,
10 didelių aviečių (gali buti ir kitos uogos, puikiai tinka rūgščios, tinka ir šaldytos uogos)

Gaminimas

Į šaldymo maišelį subertus sausainius sutrupinti kočėlu. Trupinius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir torto formoje iš gautos masės suspausti 0,5cm storio sluoksnį.

Jogurtą išmaišyti su sūriu, suberti cukrų, vanilinįį cukrų, citrinos sultis.

Nedideliame kiekyje vandens, išbrinkintą ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną išmaišyti su 2 šaukštais kremo ir supilti į visą masę.

Kremą tolygiai paskirstyti ant papločio, išlyginti viršų.

Nuplautus ir supjaustytus skiltelėmis persikus bei uogas išdelioti ant sustingusio torto. Papuoštą tortą iškart patiekti.

Kad torto viršus ilgiau išliktų gražus, jį galima aplieti drebutiniu užpilu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!