Paprasčiausios biskvitinės tešlos paplotis

Ingridientai:
8 kiaušiniai,
185 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
nutarkuota vienos citrinos žievelė,
150 g miltų,
35 g krakmolo.
Gaminimas
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius sukti su cukrumi, kol masė pabals, o jos tūris padidės du tris kartus. Į išsuktą trynių masę suberti vanilinį cukrų, citrinos žieveles ir išmaišyti.

Baltymus elektriniu plaktuvu išplakti iki standumo ir dalimis sudėti į trynių masę. Miltus ir krakmolą išmaišyti, supilti į sietelį ir atsargiai maišant iš apačios į viršų išsijoti ant baltymų ir trynių masės.

Kepimo skardą ar torto formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais ar maltais džiūvėsiais. Supilti paruoštą biskvitinę tešlą (pripildyti du trečdalius kepimo indo), paviršių gražiai išlyginti.

Kepti iki 200-220°C įkaitintoje orkaitėje 40-55 min. Iškepusį biskvitą aušinti skardoje apie pusę valandos ir išimti ant sviestinio popieriaus arba folijos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!