MARCIPANINIAI PYRAGĖLIAI IŠ TRAPIOS TEŠLOS SU ALIEJUMI

Ingridientai:
5 kiaušiniai,
200g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
250ml sojos aliejaus
4 šaukštai pieno,
300g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
60g maltų migdolų,
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio maltų pistacijos riešutų
Gaminimas
Kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki putų. Tada, lėtai pildami, įmaišykite aliejų ir pieną. Miltų, kepimo miltelių ir kakavos mišinį persijokite ir suberkite į kiaušinių ir aliejaus masę. Galiausiai įmaišykite migdolus, romą bei prieskonius. Į riebalais išteptą skardą įklokite sviestinio popieriaus lakštą ir jį taip pat ištepkite aliejumi. Supilę tešlą, išlyginkite viršų. Kepkite 25-30 min. 180C temperatūūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje - 2-3 padala). Biskvitą šiek tiek ataušinkite skardoje ir perkelkite ant groteliųų. Marcipaninę masę išminkykite ir iškočiokite pyrago dydžio lakštą. Abrikosųų džemą praskieskite 1 šaukštu vandens ir maišydami truputį pakaitinkite. Karštą košę užtepkite ant biskvito ir iškart ant viršaus klokite iškočiotą marcipaninę masę. Užtepkite šokolado glajų ir tuoj pat pabarstykite kapotais pistacijos riešutais. Pyragą supjaustyti nedideliais, kvadrato formos gabalėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!