MANŲ KUKULIAI SU VYŠNIŲ PADAŽU

Ingridientai:
250 ml pieno,
2 šaukštai cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
40 g sviesto,
20 g maltų lazdyno riešutų,
1 kiaušinio trynys,
75 g manų kruopų.

Padažui:
300 g šaldytų vyšnių,
tarkuotos citrinų žievelės,
30 g krakmolo, cinamono,
100 g cukraus,
mėtų patiekalui papuošti.
Gaminimas
Į puodą sudedame vyšnias, įpilame 2 stiklines vandens, suberiame cukrų, cinamoną, citrinos žieveles ir verdame 5 minutes. Krakmolą sumaišome su nedideliu kiekiu vandens, supilame į vyšnių padažą ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštės. Į pieną sudedame sviestą, įberiame druskos, cukraus, vanilinio cukraus. Kaitindami
ant mažos ugnies, suberiame kruopas ir išverdame košęę. Leidžiame košei atvėsti, sumaišome su rieššutais ir kięauššinio trįįįįįįyniu. šIš ąmanų škošės suformuojame kukulūžius, sudedame į verdantį pasūdytą vššandenį ir verdame 2-3 minutes, po to nukeliame nuo ugnies ir 5-7 minutes kukulius palaikome puode. Tiekdami į lėėkųštę įpilame padažo ir įdedame 3-4 kukulius. Puošiame mėėtų lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!