Lenkiški šaltibarščiai (Bortsch)

Ingridientai:
1 kg žalių burokėlių,
50 g acto,
200 g koncentruoto pomidorų padažo,
druskos,
cukraus,
4 kiaušinių tryniai,
10 g miltų,
100 g grietinėlės,
vandens.
Gaminimas
Burokėlius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite. Prieš pat užverdant supilkite actą ir virkite 45 minutes. Tada supilkite pomidorų padažą, gerai sumaišykite.

Dubenyje išsukite kiaušinių trynius su miltais ir žiupsneliu cukraus. Po truputį supilkite sriubą į šį dubenį. Atšaldykite šaldytuve. Prieš valgant sriuboje išmaišykite grietinėlę, jei reikia, įpilkite truputį acto ir cukraus. Valgykite šaltą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!