25 rezultatų ieškant "vanilinis"

Miško uogų salotos su ledais

Grietinėlė, kefyras, vanilinis cukrus suplakami. Uogos nuplaunamos, apdžiovinamos ir sudedamos į padažą. Ledai dedami į indelius, o ant viršaus dedamos salotos. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Braškių salotos su vaniliniais ledais

Grietinėlė, kefyras, cukrus ir vanilinis cukrus sumaišomi ir plakami. Braškės supjaustomos ir sudedamos į dubenėlį su padažu. Į indelius dedami ledai. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Pietų amerikos kiaukutinių vežiagyvių salotos

Vanilinis cukrus bei cukrus suberiamas į maždaug ¼ vaisių sulčių ir kaitinamas, kol ištirps. Puodas nuimamas nuo ugnies, supilamos likusios sultys. Padažas pagardinamas šviežiai sujaustytu čili pipiru, druska ir pipirais. Salotinė išklojama cikorijos lapais, ant jų sudedamos krevetės..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės su šokoladine varške

Nuluptos kriaušės perpjaunamos išilgai ir išimamos sėklidės. Užvirinama 1 stiklinė vandens, supilamos citrinos sultys, cukrus, vanilinis cukrus, sutarkuota citrinos žievelė. Į verdantį sirupą sudedamos kriaušės ir pavirinamos ant silpos ugnies 20 minučių. Aršaldytos sirupe kriauš..

Recepto vertinimas: 0

„NUGA" su avižiniais dribsniais

Ištirpinus l šaukštą margarino, jame paskrudinami avižiniai dribsniai. Užbarstyti cukrumi dribsniai dar pakaitinami. Kai cukrus pradeda tirpti, masė supilama į aliejum išteptą lėkštę ir atšaldoma. Sustingusi masė sulaužoma ir sumalama. Likęs margarinas išsukamas, suberiami miltini..

Recepto vertinimas: 3

Miško uogų salotos su ledais

Grietinėlė, kefyras, vanilinis cukrus suplakami. Uogos nuplaunamos, apdžiovinamos ir sudedamos į padažą. Ledai dedami į indelius, o ant viršaus dedamos salotos. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutinis kisielius

Ištirpintas šaltame piene krakmolas supilamas į verdantį pieną, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, malti riešutai ir pavirinama 2 minutes. Atvėsus įplakamas trynys, kisielius supilamas į vandeniu perplautą pusdubenį ir pastatomas šaltoje vietoje. Paduodant išverčiamas į lėkštę, ..

Recepto vertinimas: 0

Mini tortas su kiviais

Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citri..

Recepto vertinimas: 0

Niekutis

Baltymai (jų gali būti ir daugiau) išplakami iki standžių putų (palenkus indą, baltymai iš jo turi nekristi). Tada po šaukštą jie leidžiami į verdantį pieną. Apvirinus vieną pusę, apverčiama ir išverdama antroji pusė. Kiaurasamčiu išgriebiama į lėkštę. Pienas vėl užviri..

Recepto vertinimas: 5

Bandelės

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui, tik truputį kietesnė. Varškė gerai ištrinama, sudedami su cukrumi ištrinti tryniai, suberiamas vanilinis cukrus ir gerai išmaišoma. Aguonos nuplaunamos, išbrinkinamos karštame vandenyje, nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Sviestas ..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės plokštainis

Tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, manų kruopos, pusė cinamono, razinos, vanilinis cukrus ir 5 išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma. Į duonos džiūvėsėlius, sudrėkintus grietinėle arba pienu, sutarkuojami (stambiai) nulupti obuoliai, suberiamas lik..

Recepto vertinimas: 0

Trupininis

Sviestas išsukamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniai ir cukrus. Tada supilama grietinė, vanilinis cukrus ir užminkoma tešla. Jei tešla per kieta, įpilama dar grietinės. Tešla 2 val. laikoma šaldytuve, kad gerai atšaltų. Tada i..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviest..

Recepto vertinimas: 5

Mielinis obuolių pyragas

Trynius ištrinti su cukraus pudra iki baltumo, supilti ištirpintą sviestą, piene mirkytas mieles, truputį druskos ir miltus. Gerai išminkyti tešlą, įpilti truputį pieno, jei per tiršta. Ištepti sviestu ar margarinu kepimo formą, pabarstyti miltais, sudėti tešlą. Nuluptus ir skiltel..

Recepto vertinimas: 1

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Obuoliai, įdaryti razinomis ir riešutais

Siauru peiliu iš obuolių pašalinami sėklalizdžiai ir palaikomi karštoje orkaitėje, kad suminkštėtų, bet nesukristų. Pakepinti riešutai, išbrinkusios razinos sumaišomos su medumi ir šiuo įdaru užpildomos obuolių tuštumos. Baltymas išplakamas iki standžių putų, baigiant pl..

Recepto vertinimas: 5

Sluoksniuotas desertas su uogomis

Grietinėlė atšaldoma ir plakama iki purumo. Baigiant plakti, suberiama cukraus pudra ir vanilinis cukrus. Plakta grietinėlė dedama į taures, sluoksniuojant su uogomis. Viršutinis grietinėlės sluoksnis pabarstomas šokolado drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotas desertas su raudonųjų serbentų kisieliumi

Atšaldyta grietinėlė plakama iki bus puri. Baigiant plakti, suberiama cukraus pudra (4 šaukštai)ir vanilinis cukrus.Į 240 g vandens supilamos uogų sultys, nedid. šalto vandens kiekyje ištirpintas bulvių krakmolas, 2 šaukštai cukraus ir išverdamas raudonųjų serbentų kisielius, atvė..

Recepto vertinimas: 0

Vanilinis padažas

1 kiaušinio trynį išsukite su 1 arbatiu šaukšteliu cukraus bei 1/2 pakeliu vanilinio cukraus. Užvirkite 120 ml pieno ir užpilkite išsuktą iki purumo trynį. Mišinį dar truputį pakaitinkite ant silpnos ugnies. Padažą nuolat maišykite ir nukaiskite, kai šiek tiek sutirštės. Atauši..

Recepto vertinimas: 4

AGUONŲ SŪRIS SU RIEŠUTAIS

I obuoliu kose suberiamos sausos aguonos ir verdamos ant silpnos ugnies, kol obuoliu kose sukietes. Baigiant virti, suberiamas vanilinis cukrus, riesutai. Mase sukreciama i dregna surmaisi, uzrisama ir parai paslegiama. Paskui gerai apdziovinama ir padedama vesioje vietoje...

Recepto vertinimas: 0

SPANGUOLIŲ SALDAINIAI

Baltymas istrinamas su cukrumi, suberiamas krakmolas ir vanilinis cukrus. Gaunamas baltas tirstokas glajus, kuriame spanguoles apvoliojamos, paskui suberiamos i pergamentu isklota skarda ir apdziovinamos nekarstoje orkaiteje...

Recepto vertinimas: 0

Pyragas ''Diena ir naktis''

Margarinas sutrinamas su cukrumi, iberiama soda, vanilinis cukrus, tada suplakami kiausiniai ir supilami i margarina su cukrumi. Pilami miltai ir maisant palaipsniui pilamas pienas. I dali teslos dedama kakava ir pilamas saukstas vandens. ''Baltoji'' tesla pilama i skarda patepta margarinu, o ''tams..

Recepto vertinimas: 4

PLOKŠTAINIS SU RIEŠUTŲ GLAJUMI

Issukti riebalus, sumaisyti su kiausiniu, tryniu bei cukraus mase. Miltus persijoti, sumaisyti su soda, vaniliniu cukrumi. Po truputi i riebalu, kiausiniu mase suberti miltus. Issukti ir sukresti i riebalais istepta forma, kepti 25-30 min 230-250 C temp. orkaiteje.Ant iskepto plokstainio sudeti nulu..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vanilinis