Kiaulienos kepsnys

Ingridientai:
1 kg kiaulienos kumpio,
100 g lašiniukų,
pipirų,
1 lauro lapelis,
gvazdikėlių,
česnako,
druskos.
Gaminimas
Šviežio kumpio gabalas keliose vietose praduriamas peiliu ir į skylutes prikemšama česnako skiltelių, lašiniukų, gvazdikėlių, pipirų. Į mėsą įtrinama druskos ir sutrinto lauro lapelio mišiniu. Į keptuvą įpilama 3—4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir pastatoma į orkaitę ar krosnį. Kai mėsa pradeda rusvėti, keptuvas uždengiamas dangčiu ir kepama 1—2 val. dažnai palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
Patiekiamas supjaustytas riekutėmis su raugintų ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis. Skanus kepsnys šaltas, su krienais ar raugintais agurkais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!