Kepta ėriena (Tajine ďagneau)

Ingridientai:
2 kg ėriuko nugarinės,
6 stambūs svogūnai,
150 g žaliųjų alyvų (be kauliukų),
150 g išgliaudytų migdolų,
3 valgomieji šaukštai medaus,
žiupsnelis šafranų,
žiupsnelis trintų imbierų,
žiupsnelis kmynų,
kuokštelis šviežių koriandrų,
1 kubelis sultinio,
3 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Iš mėsos išimkite kaulus, supjaustykite dideliais gabalais. Pašildykite aliejų ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus; sudėkite mėsą.

Paruoškite 0,75 l sultinio, sudėkite medų, įberkite šafranų, kmynų, imbierų. Pasūdykite, įberkite pipirų; viską sumaišykite ir užpilkite ant mėsos. Keptuvą uždenkite dangčiu ir 45 minutes kepkite orkaitėje.

Tuo metu 5 minutes pavirkite alyvas; išgriebkite, nuvarvinkite. Kelias minutes keptuvėje be riebalų paskrudinkite migdolus. Koriandrus susmulkinkite. 10 minučių prieš baigiant kepti, į mėsą sudėkite alyvas ir migdolus. Pabarstykite koriandrais. Tiekite karštą.

Pastaba. Šis patiekalas valgomas su virtomis pupomis (verdama 20 minučių, po to pupos pakepinamos svieste). Mėsai pagardinti galima įdėti konservuotų citrinų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!